Abiznis

Pokazali podaci Monteputa

Kroz Sozinu za nedjelju dana prošlo 69,93 hiljade vozila

Kroz tunel Sozina je u periodu od 19. do 25. maja prošlo 69,93 hiljade vozila, većinom automobila.

Kroz Sozinu za nedjelju dana prošlo 69,93 hiljade vozila Foto: Foto: Mediabiro
Portal AnalitikaIzvor

Prema podacima sa sajta Monteputa, koji gazduje Sozinom, od početka ove godine tunel je opslužio skoro 1,07 miliona vozila.

U prošloj godini kroz tunel je prošlo 3,07 miliona vozila, 2021. njih 2,61 milion vozila, a u 2020. njih 1,95 miliona.

Tunel Sozina otvoren je u julu 2005. godine. Njegova izgradnja koštala je oko 74 miliona eura, od čega je 50 miliona obezbijedila Crna Gora, dok je 24 miliona obezbijeđeno kreditom Evropske investicione banke (EIB).

Tunel Sozina dugačak je 4,19 hiljada metara i povezuje primorsku regiju sa centralnim dijelom Crne Gore.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Katran_neregistrovani
27.05.2023. 21:02

Cudno da Dritan nije zatvorio tunel Sozinu,jer je to ruku djelo Dpsa...Kada je,zajedno sa Spajketom i ostalim apostolima ugsio Montenegroerlajz,Novi duvanski,potom KAP... sve sto je mogao ugasio je ili urusio :postrojenja na Moraci, trajekte..jedino je "otvorio" autoput,kojeg je izgradio Dps.A da je mogao,obraz i ljuckovina mu ne bi smetali,i na autoput bi stavio rampu,ali nije mogao bas toliko da obesmisli sve sto je valjalo i korisno uradjeno ,prije nego sto je taj covjekoliki kudravko zajahao CG...Prilika je da bude prognan iz javnog zivota i politicke scene...

0
0