Društvo

Krivolov na Skadarskom jezeru: Zaplijenjeno 150 kg ribe, sredstvo za izlov strujom…

Jedno lice zatečeno je danas u krivolovu na Skadarskom jezeru, zajedničkom akcijom Službe zaštite NP Skadarsko jezero i Uprave policije. To je saopštio građanski aktivista Aleksandar Dragićević, koji ističe da je zaplijenjeno 150kg ribe, plovilo, vanbrodski motor i sredstva za nedozvoljeni izlov ribe strujom.

Krivolov na Skadarskom jezeru: Zaplijenjeno 150 kg ribe, sredstvo za izlov strujom… Foto: Primorski portal
Primorski portalIzvor

„Jutros oko 06:00 u reonu ribolovnog zabrana „Kornjače“ zajedničkom akcijom Službe zaštite NP Skadarsko jezero i Uprave policije uhvaćeno je jedno lice u krivolovu. Ovo je peto plovilo zaplijenjeno od 15.03…. Posvećenost službenika koji se bore protiv krivolova najbolje se ogleda u činjenici da su jutros preko sat vremena ležali u plavnim livadama kako bi napravili zasjedu. Svi su potpuno mokri ali rezultat nije izostao“, naveo je Dragićević na svom Fejsbuk profilu.

Lice je, prema njegovim navodima, predato na postupanje tužilaštvu jer je riječ o krivičnom djelu.

Zaplijenjena riba će biti donirana Narodnoj kuhinji, naglašava Dragićević.

„Ako ste se pitali šta se dešava sa zaplijenjenom ribom, ona ide kod inspektora za slatkovodno ribarstvo koji poslije obavljanja svoje službene dužnosti ribu donira narodnoj kuhinji“, naveo je.

Dragićević zaključuje da krivolov nije samo grijeh jer se strujom uništava živi svijet – krivolov je i krivično djelo za koje se ide u zatvor.

„Biraj slobodu – neki novi vjetrovi duvaju Skadarskim jezerom“, zaključio je Dragićević.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.