Protokol

Susret Premijera i ambasadora Francuske

Krivokapić - Timonije: Borba protiv korupcije i kriminala jedan od ključnih ciljeva Vlade

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić primio je u posjetu novoimenovanog ambasadora Francuske Republike u Crnoj Gori, Nj.E. Kristijana Timonijea, saopšteno je iz Vlade.

Krivokapić - Timonije: Borba protiv korupcije i  kriminala jedan od ključnih ciljeva Vlade Foto: Gov.me: Bojana Ćupić
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je ambasadoru Timonijeu uputio srdačne riječi dobrodošlice i čestitao imenovanje na novu dužnost. Krivokapić je istakao da je članstvo u EU strateški cilj Crne Gore. On je iskazao zahvalnost Francuskoj na kontinuiranoj podršci koju pruža našoj zemlji u oblasti evropskih integracija i izrazio očekivanje da će i ubuduće francuska diplomatija znati da prepozna i cijeni naše napore u dostizanju međunarodnih i evropskih standarda i najboljih praksi.

Krivokapić je poručio da je borba protiv korupcije i organizovanog kriminala jedan od ključnih ciljeva Vlade, te da je neophodno sprovesti reforme u oblasti vladavine prava.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama tužilačkih zakona. Ambasador Francuske je poručio da je neophodno da se sve promjene sprovedu uz poštovanje pravnih formula i pravnog duha.

Ambasador Timonije kazao je da želi da prenese poruke prijateljstva i ohrabrenja novoj Vladi, a pogotovo u pogledu tema koje su važne i za Francusku i za Crnu Goru, a to je, prije svega borba protiv korupcije. Poručuje i da Crna Gora može računati na pomoć Francuske.

- Želimo da vam pomognemo u svemu onome što može doprinijeti ujedinjenju Crne Gore u pogledu evropskih vrijednosti - rekao je Timonije.

Krivokapić je naglasio da je veliki problem za Crnu Goru, kao i za cijeli svijet, pandemija COVID-19, te da se nada će imunizacija stanovništva popraviti složenu epidemiološku situaciju. Krivokapić je naveo da je u interesu Crne Gore jačanje ekonomske saradnje sa Francuskom, kao i veće prisustvo francuskih investitora.

Sagovornici su saglasni da bi trebalo unaprijediti saradnju i u oblasti kulture i obrazovanja.

Portal Analitika