Politika

Krivokapić: Podrška svjetskih lidera tranziciji nakon smjene vlasti

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić je istakao da su četiri ključna lidera u svijetu - (Džo) Bajden, (Boris) Džonson, (Angela) Merkel i (Emanuel) Makron jasno iskazali da podržavaju demokratski put Crne Gore u tranziciji koja se desila smjenom vlasti.

Krivokapić u Briselu Foto: pa
Krivokapić u Briselu
Portal AnalitikaIzvor

On je to izjavio danas, drugog dana pojete Briselu.

- Prvog dana moje posjete imao sam priliku da prisustvujem NATO samitu sa jasnom porukom da Crna Gora dijeli evroatlanske vrijednosti. I toga dana u okviruu posjeta koje sam imao na marginama, sreo sam se sa liderima svih država. A četiri ključna lidera su (Džo) Bajden, (Boris) Džonson, (Angela) Merkel i (Emanuel) Makron koji su jasno iskazali da podržavaju demokratski put Crne Gotre u tranziciji koja se desila smjenom valsti - saopštio je Krivokapić i dodao da Crna Gora mora biti evpska, građanska i demokratska država.

On je istakao da je tokom današnjeg sastanka, evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Oliver Varhelji poslao jasan signal da će sljedeća Međuvaldina konferencija koja se održava za sedam dana, "biti još jedan dobar vjetar u jedra crnogorskom pristupu EU, prvoj sljedećoj novoj članici".

Premijer Crne Gore je istakao da je za njega najznačajnija poruka predsjednika Evropskog parlemanta Davida Sasolija, koji je poručio da je "Crna Gora nada EU.

- Dao je puno podršku našim naporima da brzo i kvalitetno i bez protekcije dođemo do nađeg osnovnog cilja a to je da postanemo prva sljedeća članica EU - zaključio je Krivokapić.

Portal Analitika