Politika

Krivokapić ohrabren napretkom u sastavljanju Vlade

Mandatar Zdravko Krivokapić kazao je da je ohrabren napretkom u sastavljanju Vlade, iako, kako je rekao, pojedini koalicioni partneri u odgovoru na njegovu inicijativu nijesu dostavili prijedlog kandidata za ponuđene resore.

Krivokapić ohrabren napretkom u sastavljanju Vlade Foto: twiter
Twitter/Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je prethodno uputio pismo predstavnicima vladajuće većine u kome traži da mu dostave imena kandidata za ministre i to u resorima koji su im pripali.

"Iako pojedini koalicioni partneri u odgovoru na moju inicijativu nijesu dostavili prijedlog kandidata za ponuđene resore, ohrabren sam učinjenim napretkom u sastavljanju Vlade, posebno činjenicom da koalicije načelno prihvataju da resore treba da vode prije svega stručni ljudi", napisao je Krivokapić na Twiter nalogu.

On je poručio da ostaje pri stavu da svi kandidati za ministre u novoj Vladi moraju proći provjeru kompetencija za funkciju na koju su predloženi.

"To ne isključuje učešće političara u Vladi ukoliko svojom biografijom zadovoljavaju kompetentnost za predloženu", kazao je Krivokapić.

Iz Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije kazali su u utorak da su načelno prihvatili ponudu Krivokapića, kojom je predviđeno da toj partiji i političkom savezu pripadne osam ministarstava i jedno mjesto potpredsjednika Vlade.

U odgovoru predsjednika Nove srpske demokratije (NSD), Pokreta za promjene (PZP), Demokratske narodne partije (DNP) i SNP-a Andrije Mandića, Nebojše Medojević, Milana Kneževića i Vladimira Jokovića navodi se da će te stranke krenuti u unutarstranačku proceduru provjere takve odluke i eventualnog izbora njihovih kadrova na te funkcije.

Portal Analitika