Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Krivokapić: Hvala građanima Srbije koji su se odrekli svojih vakcina da bi nama pomogli; Brnabić: Ako bude bilo potrebno biće još vakcina

Nakon uručene donacije

Krivokapić: Hvala građanima Srbije koji su se odrekli svojih vakcina da bi nama pomogli; Brnabić: Ako bude bilo potrebno biće još vakcina

Solidarnost i zdravlje iznad svega su iskaz današnjeg velikog događaja. Molio bih Vas da prenesete izraz zahvalnosti koji iskazujem ja a i građani Crne Gore, građanima Srbije koji su i ovoga puta prijateljski, odričući se svojih vakcina uputili građanima Crne Gore - poručio je premijer Crne Gore, Zdravko Krivokapić nakon uručene donacije.

Krivokapić: Hvala građanima Srbije koji su se odrekli svojih vakcina da bi nama pomogli; Brnabić: Ako bude bilo potrebno biće još vakcina Foto: screenshot
Portal AnalitikaIzvor

''Ne želeći da optužujem bilo koga, neko treba da se zapita šta je bilo u periodu od 39.08. pa do 04.12. Zbog čega nismo obezbijedili građanima ono najvažnije - vakcine koje će se suprostaviti ovoj pandemiji koja je zahvatila čitav svijet. Žao mi je što je povod ovakav ali biće prilike, biće vremena i mi ćemo znati da vas ugostimo onako kako dolikuje crnogorskom društvu. Molio bih Vas da prenesete izraz zahvalnosti koji iskazujem ja a i građani Crne Gore, građanima Srbije koji su i ovoga puta prijateljski, odričući se svojih vakcina uputili građanima Crne Gore. Ovo je dokaz velikog poštovanja koje iskazujete Crnoj Gori. U nadi da će ovo biti novi početak razvoja naših odnosa koji su bili u zastoju, ali mi moramo da sarađujemo da unaprjeđujemo naše odnose u korist naših građana jer je to naša državna obaveza'', kazao je Krivokapić.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, kazala je da je večeras dostavljen prvi dio ali da će uskoro stići i drugi.

''To vam možda ne djeluje kao velika količina vakcina ali to je dovoljno da se imunizuju ili zdravstveni radnici u crvenoj zoni, ili najziloženiji radnici ili najstarije stanovništvo. To je prva linija odbrane koja će vam pomoći da se dalje borite. Željela bih da izrazim veliko divljenje tome kako se Crna Gora bori protiv ovoga, kao i vaša Vlada i ministarka zdravlja jer primjećujem da je veliki broj testiranih što je u stvari pravi vid borbe dok ne dođu vakcine. Sve je više hospitalizacija tako da nama je izuztetno drago što se dobro nosite i znamo da će to biti samo sve bolje'', kazala je Brnabić.

Brnabić je iskazala zahvalnost Krivokapiću, Abazoviću, Mandiću koji su dnevno pisali predsjendiku Srbije Vučiću.

''U ovom trenutku najvažnija je solidarnost i treba da se držimo zajedno i poruka je od Vučića i mene da ako bude bilo potrebno biće još vakcina mada znamo da će vama uskoro stići prvi kontigenti. Ako bude bila potrebna dodatna podrška tu smo za vas. Mi smo ove vakcine koje se teško dobijaju dobili zahvaljujući ličnom prijateljstvu Vučića i Putina i veliko mi je zadovoljstvo što smo mogli da izađemo u susret'', istakla je Brnabić.

Kako je dodala, jedini cilj Srbije je da podignu odnose ove dvije države na najveći mogući nivo.

''Da odnosi među nama budu odnosi između braće i sestara. Još jednom hvala svim ljudima koji se trude svaki dan da naši odnosi budu sve bolji'', zaključila je Brnabić.

Portal Analitika