Crna hronika

Podnijeta krivična prijava i protiv osobe koja je osumnjičena za krađu šume

Bijelo Polje: Jedan šumar osumnjičen da nije razdužio kolegu kojem je istakeo ugovor, drugi da nije prijavljivao bespravnu sječu

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje podnijeli su krivične prijave protiv dva lica zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja i protiv jednog lica zbog šumske krađe, saopšteno je iz Uprave policije. 

Bijelo Polje: Jedan šumar osumnjičen da nije razdužio kolegu kojem je istakeo ugovor, drugi da nije prijavljivao bespravnu sječu Foto: Pixabay/Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Naime, za krivično djelo zloupotreba službenog položaja sumnjiče se N.M. (39) i N.Č. (22).

"N.M. je krivično djelo koje mu se stavlja na teret izvršio na način što je u svojstvu službenog lica, nevršenjem svoje službene dužnosti shodno svojim ovlašćenjima, kao rukovodilac Područne jedinice Uprave za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac, pribavio korist nepoznatim licima tako što nakon isteka ugovora o djelu N.Č., koji je obavljao poslove čuvara šuma u gazdinskoj jedinici Lepenac – Palješka Gora, nije obezbijedio čuvanje šuma u toj gazdinskoj jedinici. Takođe, N.M. nije razdužio N.Č. na dan kada mu je istekao ugovor o djelu već mu je omogućio da i dalje radi", navode iz Uprave policije. 

N.Č. je, kako se sumnja, pomenuto krivično djelo izvršio na način što nije evidentirao niti prijavljivao bespravne sječe šuma u količini od 473 komada bukovih stabala i 26 stabala jele, ukupne bruto mase 432,46 m3.

"Na ovaj način su osumnjičeni pričinili štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 25,595 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga, krivična prijava podnijeta je i protiv V.Ć. (50). Njemu se na teret stavlja krivično djelo šumska krađa.

"Sumnja se da je početkom novembra u državnoj šumi bespravno posjekao 31 bukovo stablo, ukupne bruto mase 36,85 m3, na koji je način pričinio štetu Upravi za gazdovanje šumama i lovištima PJ Mojkovac u iznosu od 2,239 eura", navode iz Uprave policije. 


Portal Analitika