Region

Krasnići: Konfiskovana imovina Milana Radoičića bila na ime njegove supruge

Direktor Agencije za upravljanje oduzetom i konfiskovanom imovinom na Kosovu Enver Krasnići rekao je danas da je sva imovina bivšeg potpredsjednika Srpske liste Milana Radoičića, koja je oduzeta i konfiskovana, registrovana na ime njegove supruge.

Krasnići: Konfiskovana imovina Milana Radoičića bila na ime njegove supruge Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, u oružanom sukobu između grupe koju je predvodio bivši potpredsjednik Srpske liste, Radoičić i kosovske policije, 24. septembra prošle godine ubijene su tri osobe srpske nacionalnosti i jedan kosovski policajac.

Krasnići je u intervjuu za KTV rekao da nijesu uspjeli da obezbijede dokumentaciju koja dokazuje Radoičićevo vlasništvo nad oduzetom imovinom.

"Ni mi, ni policija nijesmo uspjeli da obezbijedimo papire koji dokazuju vlasništvo Radoičiča nad oduzetom imovinom. Ove nekretnine koje su oduzete su u vlasništvu žene ili bivše žene. Vila nema dokumentaciju, to je bila divlja gradnja nepoznata bar našim institucijama", rekao je Krasnići, prenosi Beta. 

On je kazao da je akcijaoduzimanja imovine počela u januaru.

"Stiglo je rješenje suda od 18. januara o konfiskovanju imovine, u kom slučaju su oduzeti automobil, bager i dva kamiona, koji je agencija prihvatila i stavila na čuvanje u sigurno skladište. Zatim je došla druga odluka koja se odnosi na 31 prevozno sredstvo. Bilo je automobila i motora, nekoliko bagera i drugih transportnih sredstava", rekao je Krasnići i dodao da su u skladu sa zakonom ta vozila data na korišćenje policiji Kosova.

U sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice prošle sedmice konfiskovana je nepokretna imovina Milana Radoičića.

Portal Analitika