Politika

Krapović-Dimitrov: Podrška Crnoj Gori na putu evropskih integracija

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao sa ambasadorom Republike Bugarske u Crnoj Gori Stefanom Dimitrovim.

Krapović-Dimitrov: Podrška Crnoj Gori na putu evropskih integracija Foto: MOD
Portal AnalitikaIzvor

Krapović je istakao spremnost Ministarstva odbrane za dinamiziranjem odbrambene saradnje sa Republikom Bugarskom, kroz projekte od obostranog interesa, ukazujući na dobre rezultate iz prethodnog perioda, kao i na odličnu saradnju u okviru regionalnih inicijativa. 

“Prioritet vanjske politike Crne Gore je ubrzanje reformskih procesa u cilju ispunjavanja uslova za članstvo u EU i Crna Gora će ostati posvećena jačanju odbrambenih kapaciteta u skladu sa prioritetima NATO agende“ istakao je Krapović.

Krapović je podsjetio da Crna Gora doprinosi jačanju stabilnosti učešćem pripadnika VCG u NATO, EU i UN misijama. U vezi sa tim, informisao je ambasadora Dimitrova o daljim planovima za doprinos jačanju istočnog krila Alijanske kroz angažovanje u aktivnosti pojačane budnosti (eVA-Enhanced Vigilance Activity).

“Republika Bugarska je spremna da pomogne Crnoj Gori da ubrza napredak na putu evropskih integracija”, istakao je ambasador Dimitrov. Dimitrov je pohvalio i rezultate koje je Crna Gora ostvarila u pogledu jačanja sistema odbrane i naglasila veoma značajnu ulogu Crne Gore u kontekstu regionalne bezbjednosti i stabilnost.

U sastavu bugarske delegacije bili su i izaslanik odbrane Republike Bugarske za Crnu Goru, pukovnik Miroslav Rumenov Sandrev, kao i prvi sekretar u Ambasadi Republike Bugarske u Crnoj Gori Vasil Durev.

Portal Analitika