Svijet

Kraj Trampove ere: Srušen hotel Tramp Plaza

Pod naslovom "Završena Trampova era u Atlantik Sitiju sa 3.000 štapina dinamita", dnevni list Njujork tajms javlja da je danas srušen nekadašnji hotel i kockarnica "Tramp Plaza" u tom gradu.

NYTIzvor

Do rušenja je došlo posle manje od mjesec dana od kada je bivši vlasnik hotela i bivši američki predsjednik Donald J. Tramp napustio Bijelu kuću nakon izgubljene trke za reizbor na funkciju predsjednika.

Hotel Plaza koji je otvoren 1984. godine, izgradio je bivši američki predsjednik Donald Tramp, imao je 39 spratova i svojevremeno je bio simbol Atlantik Sitija.

Zatvoren je 2014. godine nakon što je bankrotirao, a zgrada je posljednjih godina toliko propala da su počeli da otpadaju djelovi fasade sa nje.

Brojne američke televizijske stanice su uživo prenosile rušenje ovog zdanja, koje je u 9:08 časova sravnjeno sa zemljom i pretvoreno u gomilu šuta i dima.

Njujork Tajms navodi da su posmatrači na ulici, i oni koji su iz automobila željeli da uživo gledaju rušenje, morali da plate 10 dolara.

Zemljište na kojem se nalazio hotel kupio je investitor Karl Ihan.

Njujorški list dodaje da ovo nije bila ni najveća, ni najbolja eksplozija ikada izvedena detoniranjem 3.000 štapića dinamita.

Napominje, takođe, da je do rušenja došlo posle manje od mjesec dana od kada je bivši vlasnik hotela i bivši američki predsjednik Donald J. Tramp napustio Bijelu kuću nakon izgubljene trke za reizbor na funkciju predsjednika.

Tramp Plaza bio je prva od tri kockarnice u Trampovom vlasništvu prije kraha njegovog kockarskog biznisa u Atlantik Sitiju. Rušenje simbolično označava kraj Trampove ere u tom gradu.

Portal Analitika