TV / Film

Filmska industrija paralisana skoro pet mjeseci

Kraj je blizu: Postignut načelni dogovor scenarista i studija u Holivudu

Holivudski scenaristi, čiji je štrajk paralisao filmsku industriju gotovo pet mjeseci, kazali suu sinoć da su postigli načelni dogovor sa studijima koji bi im omogućio povratak na posao.

Kraj je blizu: Postignut načelni dogovor scenarista i studija u Holivudu Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

“Postigli smo načelni dogovor koji bi mogao da dovede do novog sporazuma (o zaradi)”, navodi se u pismu Sindikata holivudskih scenarista (VGA) upućenom članovima i dodaje da se dogovor odnosi na "zaštitu scenarista u svim sektorima njihovih aktivnosti".

U pismu u čiji je uvid imala agencija Frans pres ne navode se detalji dogovora, ali se ukazuje da se detalji razrađuju i da će konačnu riječ imati članovi.

Nekoliko hiljada filmskih i televizijskih scenarista početkom maja je zatražilo bolje plate, bolje novčane nagrade za stvaranje hit emisija i filmova, kao i zaštitu od vještačke inteligencije.

Njima su se sredinom jula pridružili i glumci.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.