Politika

Kovačević reisu Fejziću: Ovo je hajka protiv mene

Uvaženi Reis koji se bori za "goli opstanak" nije jednom riječju osudio ovaj incident kada su fudbaleri iz Nikšića napadnuti u Rožajama, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević

Kovačević reisu Fejziću: Ovo je hajka protiv mene Foto: You tube
Portal AnalitikaIzvor

"Sinoć smo u Sarajevu vidjeli da su strukture bliske Reisu napale srpsku djecu i njihove roditelje iz jednog sportskog kluba i to oštrim predmetima. Vidimo obilatu praksu struktura bliskih Reisu u kojoj direktno udaraju na čovjeka i na djecu ugrožavajući im zdravlje i živote a koji prolaze bez njegove reakcije vjerovatno jer je zauzet borbom za "goli opstanak" provodeći vrijeme na ju tjubu tražeći ko to tamo pjeva", napisao je Kovačević na Fejsbuku. 

Reisu je, tvrdi Kovačević, "izgleda potpuno prihvatljiva ova praksa iz Rožaja i sinoć iz Sarajeva i spreman je da je prećutno podrži i upravo zbog toga što je podržava on diže dimne zavjese reakcijama na slavlja koja ni sa njim nemaju veze".

"Upućujem pitanje i Reisu i svima koji vode ovu hajku protiv mene na temu koju ja u javnom prostoru i svom radu ne potenciram već o njoj govorim zato što sam brutalno napadnut zbog toga što sam izabrao da svoje slobodno vrijeme provedem sa bratstvom Miljanića, mojim dobrim Banjanima i drugim gostima, da li je njima žao što su gradovi u Crnoj Gori oslobođeni od Turaka? Da li je po njima na ovom prostoru trebalo da ostane Otomanska imperija? Da li su za njih crnogorski i hercegovački junaci kojima je posvećen Saborni Hram Svetog Vasilija Ostroškog izdajnici i fašisti?", naveo je Kovačević. 

Podsjećamo, juče je objavljenskandalozini snimak, na kojem se vidi kako na dočeku Pravoslavne Nove godine, predsjednik Opštine Nikšić, Marko Kovačević sa podignuta tri prsta pjeva “Od glave Zete do grada Spuža”, gdje je dio teksta glasi “…Leleču Turci, kukaju bule…”.

Napade predsjednika Opštine Nikšić na reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića osudili su iz Bošnjačke stranke. 

BS: Bestidni napadi Kovačevića na reisa Fejzića, na djelu izlivi mržnje prema Islamu i muslimanima u Crnoj Gori
1
BS: Bestidni napadi Kovačevića na reisa Fejzića, na djelu…
15.01.2023 12:54

 

Portal Analitika