Društvo

Saopšteno iz Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu

Kovačević i Mugoša kandidati za VDT-a

Aleksandar Kovačević i Suzana Mugoša kandidati su za vrhovnog državnog tužioca (VDT) Crne Gore.

Mugoša i Kovačević Foto: PA
Mugoša i Kovačević
Portal AnalitikaIzvor

Oni su u četvrtak saslušani na sjednici Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, koji je izvještaj o tome uputio crnogorskom parlamentu.

“Tokom konstruktivne rasprave, Kovačević i Mugoša, ukratko su prezentovali svoje biografske podatke, kao i motive za prijavu na javni poziv”, kaže se u saopštenju sa sjednice Odbora

Navodi se da je Vladimir Delević obavijestio Odbor o povlačenju kandidature za izbor VDT-a.

Vršiteljka dužnosti VDT-a od februara ove godine, na osnovu odluke Tužilačkog savjeta, je Maja Jovanović.

Da bi bio izabran VDT potrebna je podrška dvije trećine poslanika.

Portal Analitika

Komentari (8)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
M Milenko_neregistrovani
04.11.2022. 16:31

Hrabra ženo, neka vam je svaka čast na ovakvom izlaganju i odgovorima ovome demagogu! Srediste ga kao niko nikada! Bolje mu je šćelo bit da vas ništa nije pitao!

12
1
M Mila_neregistrovani
04.11.2022. 16:21

Svaka čast gospodji Mugoši na svim odgovorima Bulatoviću! Potpuno ste ga srozali u njegovim mahinacijama, i spinovanjima, za koje je bio stručnjak još od zajedničkog DPS- a Društvo se modernizovalo, ali su on i njegova družina ostali zarobljeni u prošlosti! Svako dobro, neka vam bude na ponos ako vas ova odnarodjena skupina ne izabere za ovu odgovornu funkciju, koju svakako zaslužuje te!

13
1
o oduzimam_ti_rijec_neregistrovani
04.11.2022. 14:27

Mugosa je ozloglazeni rezimski sudija . Ako je puste da prodje onda ...

4
40
Z Zmaj_neregistrovani
04.11.2022. 15:05

@oduzimam_ti_rijec_neregistrovani muči pogani ljudska lažava! Nađite joj mrlju da je ikada ikome presudila osim po pravu i pravdi!!! SEAM VAS BILO ZAUVIJEK!!! TAKVA ČASNA ŽENA I SUTKINJA BRITKOG ISKAZA I VISPRENOG UMA RIJETKO CE SE RODITI!

30
1
N Nina_neregistrovani
04.11.2022. 16:26

@Zmaj_neregistrovani Nikud ne možemo, dok su mrzitelji Crne Gore u obliku DF- a na snazi. Sram ih bilo, zato što primaju pare od ove Države a rade joj o glavi ! Primili su debele pare za to, a ko je to uradio ne trebalo mu!

9
1
t tigar_od_papira_neregistrovani
04.11.2022. 16:29

@Zmaj_neregistrovani ! Pala joj presuda na apelacionom sudu . Osudila je neduzne ljude na visegodisnje robije i ko je od njih u zatvor ? iI ona da bude neki pravni autoritet ????? A ima toga jos .

1
11