Abiznis
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Kostić: Što je država više neracionalna mi gore živimo, ne znamo da to prepoznamo i kaznimo na izborima

“Ne možemo se naslušati ko će dati više što pokazuje svu dubinu naše krize"

Kostić: Što je država više neracionalna mi gore živimo, ne znamo da to prepoznamo i kaznimo na izborima

Predsjednik CUP-a i ekonomski analitičar Vasilije Kostić za televiziju 7 kazao je da nam promjene nisu donijele ništa očekivano. 

Kostić: Što je država više neracionalna mi gore živimo, ne znamo da to prepoznamo i kaznimo na izborima Foto: Gradski portal
Portal AnalitikaIzvor

"Saopštavaju se poluistine. Govori se o prihodu, ne i o rashodu. Govori se o rastu standarda, ali se ne govori o zaduženjima. To je nonsens", kaže Kostić.

Svi pričaju o društvu socijalne pravde, a socijalnog dijaloga nema, primjećuje Kostić i dodaje da smo demokratski nezreli, te ne znamo da prepoznamo te stvari i da ih kaznimo na izborima.

Komentarišući predizbornu kampanju, ranije su dominirale identitetske teme, sada su to ekonomske. 

"Sad se bave svojevrsnom socijalnom aukcijom. Ne možemo se naslušati toga ko će dati više. To pokazuje svu dubinu naše društvene, ekonomske, ali i moralne krize", zabrinut je Kostić.

Mora da se zna, kako pojašnjava sagovornik televizije7, da država nema svoje pare. Samo one koje uzme od nas, građana i preduzeća. 

"Što je država više neracionalna, mi gore živimo. Neefikasna vlast, prevaljuje teret na privrednike, a istovremeno masovno zapošljava u javnoj upravi. Onda se pribjegava zaduženju. Mi kao društvo slabo čujemo. Da se manemo upitnih, demagoških obećanja koja nisu realno ostvariva", zaključuje Kostić.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.