Kultura

Nakon koncerta crnogorskih simfoničara u Nikšiću

Korović: Važno je da CSO nastupa u svim crnogorskim gradovima i publiku upoznaje sa klasikom

U Nikšićkom pozorištu imali smo predivan nastup, pun energije, radosti i života, poručio dirigent

Korović: Važno je da CSO nastupa u svim crnogorskim gradovima i publiku upoznaje sa klasikom Foto: PR Centar
Portal AnalitikaIzvor

Koncert Crnogorskog simfonijskog orkestra (CSO) u Nikšiću bio je pun energije, radosti i života, kazao je francuski dirigent crnogorskog porijekla Mark Korović, ocijenjujući da je izuzetno važno da orkestar nastupa u svim gradovima države i upoznaje publiku sa klasičnom muzikom.

Pod vođstvom Korovića, koji je profesor na Konzervatorijumu u Parizu i dirigent Švedskog radijskog hora i Pariškog orekstra, premijerno je izvedena simfonijska poema “Mistična ispovijest Svetog Vasilija Ostroškog i Tvrdoškog” kompozitora Marka Kovača i Simfonija broj 9, Es-dur, op. 70 Dmitrija Šostakoviča.

Korović je, nakon nastupa, kazao da su u Nikšićkom pozorištu imali predivan nastup, pun energije, radosti i života.

„Veoma sam uzbuđen što smo izveli djelo Marka Kovača, koje je fantastično. Radi se o novom djelu, ali je toliko dobro napisano. Takođe, veoma je dobro za orkestar da izvodi novu muziku u Crnoj Gori. Simfonija broj 9 od Šostakoviča veoma je posebna, jer je napisana da slavi pobjedu Rusije, ali nije baš bila srećna proslava i zbog toga je sve sarkastično i pogrešno“, naveo je Korović.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.