Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Koprivica: Zakazano kontrolno saslušanje u vezi nehumanog zadržavanja Amfilohija 22. juna 2020. godine

Koprivica: Zakazano kontrolno saslušanje u vezi nehumanog zadržavanja Amfilohija 22. juna 2020. godine

Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu, jednoglasno je donio odluku da se 15. novembra održi kontrolno saslušanje u vezi nehumanog i šikanoznog zadržavanja Mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija Radovića 22. juna 2020. godine, saopštio je Momo Koprivica, potpredsjednik i poslanik Demokrata u Skupštini Crne Gore


Koprivica: Zakazano kontrolno saslušanje u vezi nehumanog zadržavanja Amfilohija 22. juna 2020. godine Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Odbora Momo Koprivica je predložio ovaj dnevni red u cilju saznavanja istine i omogućavanja javnosti prava da zna sve okolnosti pod kojima je došlo do "ponižavajućeg postupanja prema Mitropolitu Amfilohiju, a što je i konstatovala institucija Zaštitnika ljudskih prava i sloboda."

"Istakao je da raspolaže određenim konkretnim saznanjima, kao i da je vrijeme da dođe do pune istine o postupanju organa vlasti u ovom slučaju, do pune istine o tome ko je i po čijem nalogu izložio ponižavajućem postupanju Mitropolita Amfilohija u prostorijama CB Podgorica, ko je i po čijem nalogu više časova zadržavao Mitropolita i nakon naloga tužioca da se pusti na slobodu, te ko treba da snosi odgovornost za ovaj događaj", navodi se u saopštenju.

Na kontrolno saslušanje pozvani su direktor Uprave policije i ovlašćeni predstavnici ove Uprave, predstavnici Centra bezbjednosti Podgorica, Ministarstvo unutrašnjih poslova, v.d. VDT-a i postupajući državni tužilac, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda, kao i predstavnici Mitropolije, kao oštećene strane u ovom slučaju.

"Bez istine nema pravde i vladavine prava, a bez pravde i vladavine prava neće ni biti prosperiteta našeg društva", poručuje Koprivica.

Portal Analitika