Crna hronika

Odluku donijela sutkinja Višeg suda u Podgorici Vesna Kovačević

Kontrola optužnice protiv Božovića odložena za 19. januar

Kontrola optužnice protiv predsjednika Opštine Budva Mila Božovića i još 20 osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i šverc 4,3 tone kokaina danas je u podgoričkom Višem sudu odložena za 19. januar.

Kontrola optužnice protiv Božovića odložena za 19. januar Foto: Dragan Mijatović/Pobjeda
PobjedaIzvor

Sutkinja Vesna Kovačević odložila je ročište kako bi Sekretarijat za IKT i multimedije pri Sudskom savjetu uz pomoć softvera iščitalo poruke u "Sky aplikaciji", a koje je Specijalno tužilaštvo dostavilo sudu i odbrani u zaključanim folderima.

Ona je pojasnila da se radi o obimnom materijalu. Na prethodnom ročištu odbrana optuženih je istakla da zbog tehničkih problema nijesu uspjeli da se upoznaju sa Skaj dokazom.

Pored Božovića na optužnici Specijalnog tužilaštva koja je podignuta 15. septembra nalaze se i Mileta Ojdanić, Ljubo Milović, Dejan Knežević, Radoje Zvicer, Ivan Stamatović, Nebojša Bugarin, Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčet, Tihomir Adžić, Filip Zindović (koji se ranije prezivao Kljajević), Darko Knežević, Ivan Mijatović i Dražen Milović.

Portal Analitika