Politika

Konjević izabran za predsjednika SO Podgorica

Izvor

Za Konjevića je glasao 31 odbornik vladajuće DPS-SDP koalicije, šest glasova je bilo protiv dok je osamnaest poslanika bilo uzdržano. Izborom Konjevića počeo je da se realizuje koalicioni dogovor DPS-a i SDP-a po kojem će se na funkcije gradonačelnika i predsjednika SO Podgorica birati ljudi uz prethodni dogovor koalicionih partnera. Shodno sporazumu koji je potpisan prošle sedmice i za mjesto gradonačelnika, kada u septembru 2011. bude reizbor u opštinskom parlamentu, nužan je prethodni stranački dogovor DPS-a i SDP-a.

Tokom izborne kampanje i kasnije, nakon izbora, čelnici SDP-a su u više navrata isticali  da neće podržati kandidaturu sadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše da bude ponovo biran za prvog čovjeka uprave Podgorice.

"Mislim da, kada su u pitanju interesi građana Podgorice, ne treba da se u tom kontekstu dijelimo. Moja uloga u politkkiom smislu biće upravo ta: da povratimo to povjerenje koje, čini mi se, nije na najvišem nivou. Vidim prostora da kroz zajednički rad popravimo atmosferu, rekao je Konjević nakon izbora za predsjednika Skupštine Podgorice.

Portal Analitika