Politika

Biće održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije

Kongres SDP-a zakazan za 29. novembar

Kongres Socijaldemokratske partije (SDP) biće održan 29. novembra, odlučeno je na drugoj sjednici Odbora za pripremu Kongresa.

Kongres SDP-a zakazan za 29. novembar Foto: Foto: SDP
Portal AnalitikaIzvor

To je deseti kongres te političke partije.

Iz SDP-a navode da se održavanje ovogodišnjeg kongresa te partije poklapa sa "Danom Republike one velike Jugoslavije u kojoj je Crna Gora povratila svoju nasilno oduzetu državnost i u kojoj su svi južnoslovenski narodi ostvarili najviši stepen socio-ekonomskog i civilizacijskog razvoja u njihovoj istoriji".

- Kongres će biti održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije kako bi se ispoštovala aktuelna epidemiološka situacija i zdravstvene mjere usljed epidemije koronavirusa čime će SDP biti prva politička partija koja će na ovaj način organizovati zasijedanje najvišeg partijskog tijela - navodi se u saopštenju SDP-a.

Na sjednici Odbora je zaključeno da su pripreme Kongres teku po planu i u skladu sa zadatim rokovima.

- Na sjednici Odbora su utvrđeni i rokovi za dostavljanje kandidatura za predsjednika partije, koji proces je maksimalno otvoren u skladu sa najvišim demokratskim standardima koje propisuje Statut SDP-a - navodi se u saopštenju.

SDP će, kako se navodi, a predstojećem Kongresu, pored izbora novog partijskog rukovodstva, usvojiti i političku Deklaraciju o strateškim pravcima političkog djelovanja, vođena potrebom da se partija, posebno u svijetlu novih političkih okolnosti, još snažnije profiliše kao gradjanska, reformska i državotvorna politička snaga.

- Pred Crnom Gorom su novi izazovi uspostavljanja diskontinuiteta sa brojnim štetnim i pogrešnim politikama i praksama doskorašnje vlasti, koje su dovele do krize državotvorne politike, koja se pod firmom političkih promjena od strane jednog broja političkih aktera iz Crne Gore a i van nje, želi iskoristiti za nametanje retrogradnih, antigradjanskih a time i antidržavnih politika.

Portal Analitika