Abiznis

Poručio poslanik Ure

Konatar: Spajić će opet prevariti penzionere

Iako je najavio povećanje minimalnih penzija za srazmjerne penzionere, odbijanjem prijedloga poslanika Građanskog pokreta URA kojim je predviđeno povećanje i srazmjernih penzija na 450 eura, Spajić i njegova Vlada su pokazali da će opet prevariti korisnike srazmjernih penzija, kazao je šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

Konatar: Spajić će opet prevariti penzionere Foto: URA
Portal AnalitikaIzvor

On je podsjetio da je prijedlogom Ure predviđeno povećanje minimalne penzije i za srazmjerne penzionere na 450 eura i to od 1. januara 2025. godine, kako bi bilo dovoljno vremena da se obezbijedi novac u budžetu za sljedeću godinu. Iz stranke Dritana Abazovića tvrde da nije postojao niti jedan jedini smisleni razlog da Spajić odbije prijedlog poslanika Ure.

"Odbijanjem Vlade prijedloga Ure o izmjena Zakona o PIO za srazmjerne penzionere, tj. povećanje minimalne penzije i za korisnike srazmjernih penzija na 450 eura je najbolji dokaz da je Spajić bio neiskren i da opet želi da prevari srazmjerne penzionere u Crnoj Gori, od kojih se većina njih nalazi u najtežem materijalnom položaju i svakako ne zaslužuju ovakav neodgovoran i neozbiljan odnos premijera Spajića i njegove Vlade", zaključio je Konatar.

Portal Analitika