Crna hronika

Konatar optužio Bakovića i policajca da su njegovom bratu smjestili ubistvo

Podgoričanin Igor Konatar, brat Aleksandra Konatara, protiv kojeg se pred Višim sudom u Podgorici vodi krivični postupak za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića, tvrdi da je njegovom bratu sve namješteno od strane čelnih ljudi crnogorske policije na čelu sa Enesom Bakovićem, inspektorom Aleksandrom Boškovićem i namještenim lažnim svjedokom Vasilijem Todorovićem,piše Dan.

Konatar optužio Bakovića i policajca da su njegovom bratu smjestili ubistvo Foto: ilustracija
DanIzvor

Simptomatično je, tvrdi Igor, da se nedavno u svim medijima pojavila informacija da je njegov brat Aleksandar navodno nekim predmetom napao zatvorskog čuvara, a sve je to objelodanjeno dan prije nastavka suđenja u Višem sudu. Sumnja da se to uopšte desilo jer, kako kaže, njegov brat boravi 24 sata u samici koja je pod video-nadzorom, pa se postavlja logično pitanje kako je mogao napraviti predmet koji mu je poslužio za napad na čuvara, a da to niko ne primijeti.

Igor Konatar tvrdi i da je inspektor Aleksandar Bošković još 2013. godine dolazio u Spuž sa inspektorom Dejanom Gligićem i njegovom bratu nudio momentalni prekid kazne, stanu Siti kvartu i novca koliko želi, a da njegov brat za uzvrat svjedoči na štetu Aca poštara i optuži ga za ubistvo Jovanovića. On podsjeća da je Aleksandar u izjavi kazao kako misli da je ubistvo košarkaša izvršio Aca poštar, ali samo da misli ne i da tvrdi da je on to učinio.

Igor Konatar takođe tvrdi da je i načelnik spuškog zatvora Dejan Bauković neprijateljski nastrojen prema njegovom bratu, ali i ne samo njemu već da nekorektan i neprofesionalan odnos ima i prema mnogim drugim zatvorenicima u toj ustanovi. Konatar tvrdi da je čuo priče od mnogih zatvorenika kako Bauković voli da maltretira zatvorenike, pa čak i one u ženskom paviljonu.

Da je sve namješteno i montirano u sudskom postupku za ubistvo košarkaša Ljuba Jovanovića, ističe Konatar, ukazuju i postupci postupajućeg tužioca, koji od jednog do dru gog pretresa mijenja stavove po pitanju saslušanja u svojstvu svjedoka Enesa Bakovića, te ponovnog određivanja antropološkog vještačenja.

U prilog tužiočevim tvrdnjama ne ide ni nalaz i mišljenje vještaka balističke struke koji ukazuje da postoji mala vjerovatnoća da je Aleksan dar izvršio ovo krivično djelo i navodi da je vjerovatnoća za to 50 prema 50.

“Znači li to da ni balističar ne zna dobro svoj posao, jer je utvrdio da čaura koja je nađena na mjestu ubistva ne odgovara pištolju koji se nalazi u predmetu i koji je naveden u optužnici VDT-a”,zapitao je Igor Konatar.

Prema njegovom stavu, sve navodi na sumnju d a je proces loše montiran i iz tog razloga poziva pomoćnika direktora policije Enesa Bakovića da se suoče, ili da se podvrgnu poligrafu pa neka demantuje njegove tvrdnje.

“Montirali su cijeli proces, ali su zaboravili činjenicu da Aleksandar nije sam i da neću dozvoliti da ispašta za nešto za šta apsolutno nije kriv”, kazao je brat optuženog Aleksandra Konatara.

Baković negira optužbe

Pomoćnik direktora policije Enes Baković kazao je za Dan da Igor Konatar iznosi neistinite tvrdnje i da on nema apsolutno nikakve veze ni sa namještanjem ubistva njegovom bratu, niti sa postupkom koji se tim povodom vodi pred Višim sudom.

Kazao je da je o svemu saznao iz medija i da će se ukoliko bude pozvan da svjedoči odazvati na poziv suda kao i svaki drugi građanin.

“Mada, sve što smo imali povodom ovog slučaja, saopštili smo na pres konferenciji. Za sve ostalo što Vas interesuje obratite se policiji preko službe za odnose sa javnošću”, kazao je Baković.

Portal Analitika