"Rekonstrukcije ulica neophodne"

Kolašinu fali parking mjesta i trotoara

Nedostatak parking mjesta i trotoara veliki je problem i izazov sa kojima se suočava kolašinska opština.

Kolašinu fali parking mjesta i trotoara Foto: Dražen Drašković
RTCGIzvor

Kako je kazala za emisiju "Mreža" na TVCG sekretarka za urbanizam Ljiljana Rakočević, ova opština na sjeveru Crne Gore planira izgradnju parking garaže.

Nedostatak parking mjesta je manje-više problem u skoro svim gradovima. Nadamo se bitnim pomacima", rekla je Rakočević.

Rakočević navodi da je izgradnja trotoara planirana u projektnoj dokumentaciji.

"Rekonstrukcije ulica su neophodne, pošto postojeće saobraćajnice nemaju trotoare", dodala je ona.

Rakočević je pomenula i da imaju u planu da sprovedu veliki projekat izgradnje kanalizacione mreže i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda.

"Vrijednost projekta je 12 miliona eura. Partneri iz Evropske unije su obezbijedili devet miliona eura, dok će preostali dio novca biti obezbijeđen preko kreditnih zaduženja. Očekujemo da ćemo početi sa tim projektom već naredne godine", zaključila je Rakočević.

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
h haos_neregistrovani
21.09.2023. 05:47

Kolašinu nedostaje osim parkinga i trotoara "mozga" da ne napravi ljetošnji haos u gradu. Ulično raskopavanje i trčanje maratona koji blokiraju grad bez ikakvih obavještenja kako doći i proći kroz grad je stvarno djelo bezmozgovića. Koliko su samo kuća ostavili bez mogućnosti da dovezu u dvorišta drvo da se zimus griju? Mogu se kladiti da se ulični haos u gradu neće riješiti do sljedećeg proljeća.

0
0