Košarka

Košarkaši u Baru, Dašić: Važno krenuti pobjedom

Izvor

- Odradili smo dobro turnir u Poljskoj koji je bio posljednja provjera uoči početka kvalifikacija i sa dvije pobjede u tri jaka meča koja smo odigrali u Gdanjsku, pokazali smo da smo na pravom putu da spremno dočekamo početak takmičenja. Turnir u Poljskoj je bio odlična provjera naših trenutnih mogućnosti i mogli smo da se uvjerimo u naše dobre, ali i loše strane. Nakon povratka u Crnu Goru, nastavili smo da radimo na podizanju forme i otklanjanju nedostataka koje smo imali tokom kontrolnih mečeva i siguran sam da ćemo period do početka kvalifikacija iskoristiti na najbolji način. Bliži se duel sa Izraelom i na svakom treningu dajemo maksimum kako bi dostigli željeni nivo forme koji nam je potreban kako bi ispunili cilj i došli do pobjede na startu kvalifikacija, što bi nam znanto podiglo samopouzdanje pred naredne mečeve - kaže Vladimir Dašić.

U odnosu na turnir u Poljskoj, reprezentacija je jača za američkog plejmejkera Omara Kuka, koji se priključio saigračima iz našeg nacionalnog tima i biće na raspolaganju selektoru Luki Pavićeviću u predstojećim kvalifikacijama.

- Odrađujemo posljednju fazu priprema za ono što nas očekuje u kvalifikacijama. Imali smo dovoljan broj kontrolnih mečeva u pripremnom periodu, na osnovu kojih smo mogli da provjerimo naše trenutne mogućnosti i možemo da budemo zadovoljni igrama i rezultatima koje smo ostvarili. Naravno da ima prostora za napredak i dovoljno vremena da formu podignemo na još veći nivo, jer znamo da nas u kvalifikacijama čeka težak posao i moramo da budemo na najvišem nivou ako želimo da ispunimo cilj. U ovom trenutku razmišljamo samo o Izraelu i želimo da pobjedom na startu, najavimo dobar rezultat u kvalifikacijama - kaže Aleksa Popović.

Reprezentacija će u Baru boraviti do neđelje, kada stiže u Podgoricu, đe će trenirati posljednja tri dana prije meča protiv Izraela. Duel sa Izraelom na programu je 15. avgusta u dvorani ''Morača'' sa početkom u 18 sati. Rivali u kvalififikacionoj grupi su još Srbija, Estonija, Slovačka i Island, a plasman na šampionat u Sloveniji izboriće po dvije prvoplasirane i četiri najbolje trećeplasirane selekcije iz šest kvalifikacionih grupa.

Portal Analitika