Košarka

Košarkaši spremni za Izrael, Pavićević: Treba nam velika podrška navijača!

Izvor

''Na samom startu imali smo problema sa nedolaskom važnih igrača za reprezentaciju. Tu prije svega mislim na najboljeg crnogorskog igrača Nikolu Pekovića. Ništa manje nijesu bili bolni ni nedostaci u spoljnoj liniji, Jeretina, Borisova i Bojana Bakića. Na to se nadovezala ljetnja povreda Nikole Vučevića. Mislim da korz vrijedan rad koji su momci uložili i prijateljske mečeve, da smo došli do tačke kada možemo da kažemo da sa određenom dozom optimizma ulazimo u kvalifikacije. Cilj je jasan – plasman na Evropsko prvenstvo. Cilje neće biti lako ispuniti jer je grupa mnogo teška. Prvo, jer ni u jednoj nema tako jakih selekcija kao što su Srbija i Izrael, a drugi problem je taj što u grupi ima šest selekcija – dva meča više, a neračunaju se bodovi ostvareni protiv posljednje selekcije kada su bude gledala najbolja trećeplasirana selekcija. Predstoji nam težak početak jer u duelima sa Izraelom i Estonijom moramo tražiti kvalitetan rezultat'', kazao je selektor Pavićević na današnjoj konferenciji za novinare.

Pored činjenice da je Izrael selekcija koja je redovan učesnik velikih takmičenja i koja u svojim redovima ima sjajne igrače, uz dobru koncentraciju i veliku želju može se upisati pobjeda protiv renomiranog, jakog i uigranog protivnika.

''Što se tiče Izraela, treba reći da je to selekcija sastavljena od izuzetno kvalitetnih pojedinaca. U toj utakmici biće neophodno da prevaziđemo pritisak samoga starta, pritisak prve domaće utakmice i pritisak neophodnosti pobjede. Mi moramo da pobijedimo tu utakmicu kako bismo imali dobre pozicije za osvajanje drugog mjesta, ili eventulano najboljeg trećeg. Utakmica će biti teška. Oslanjamo se na uloženi rad. Uzdamo se u jak interes naših navijača'', naglasio je Pavićević.

Od neđelje ''crveni'' u Podgorici uigravaju posljednje taktičke zamisli pred važan duel na startu kvalifikacija, a kapiten Blagota Sekulić poziva navijača da dođu u što većem broju.

''Kod igrača postoji velika želja i veliki motiv, da ostvarimo zacrtani cilj. Pripremali smo se dugo i naporno. Vjerujemo da imamo taj kvalitet, uz sve nedostatke i povrede, da prođemo na EP. Mi igrači bi voljeli da vidimo punu dvoranu u srijedu veče, jer nam je taj meč najvažniji. Daćemo sve od sebe da publika ode zadovoljna kući.''

Pored Izraela, rivali u kvalifikacionoj grupi su Srbija, Estonija, Slovačka i Island, što grupu A, čini najtežom i najbrojnijom u kvalifikacijama, jer je jedina sa šest reprezentacija. Dalje idu dvije prvoplasirane selekcije, i najbolja trećeplasirana reprezentacija iz svih grupa. Duel Crna Gora - Izrael na programu je u srijedu u dvorani ''Morača'' u 18 sati.

Portal Analitika