Crna hronika
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Crna hronika /
  • Ko je povrijeđeni Aleksandar Keković ispod čijeg je automobila je postavljen eksploziv: Zvali ga Arkan, osuđivan zbog bombaških napada i kupovine ličnih karata

Ranjen u sinoćnjoj eksploziji

Ko je povrijeđeni Aleksandar Keković ispod čijeg je automobila je postavljen eksploziv: Zvali ga Arkan, osuđivan zbog bombaških napada i kupovine ličnih karata

Aleksandar Keković (29) zvani Arkan, koji je teško povrijeđen u eksploziji bombe koja je bila sinoć postavljena ispod njegovog automobila dobro je poznat istražiteljima –osuđivan je zbog bombaških napada ali i zbog kupovine ličnih karata.

Ko je povrijeđeni Aleksandar Keković ispod čijeg je automobila je postavljen eksploziv: Zvali ga Arkan, osuđivan zbog bombaških napada i kupovine ličnih karata Foto: fejsbuk
Portal AnalitikaIzvor

On je tako 2015. godine osuđen je na godinu i po robije, za dva bomaška napada u Tološima.

Tada je osuđen za nedozvoljeno držanje oružja i pola godine za izazivanje opšte opasnosti, i to na jedinstvenu kaznu zatvora od godinu i šest mjeseci.

Sudija je naveo da je odluku zasnovao, između ostalog, na izjavi koju je Kekovićeva djevojka Danica M. dala kod tužioca.

Keković je na suđenju rekao da je bio pijan i da se ne sjeća gotovo ničega, ali da je siguran da nije bacao bombe.

On se teretio da je bacio ručnu bombu u dvorište Aleksandra Vukadinovića i Đorđija Vratnice.

Iz policije je ranije saopšteno da se sumnja da je Keković, nakon tuče sa jednim prijateljem Vukadinovića, odlučio da se sveti bombama.

Navodno se kuća Vratnice greškom našla na meti Kekovića, koji je u Tološima tražio kuću osobe, s kojom se fizički obračunao par sati prije toga.

Sudilo mu se i zbog podmetanja bombe u dvorište Aleksandra Šćepanovića. Osnovni sud ih je međutim u prvostepenoj presudi oslobodio krivice. Njega je Tužilaštvo teretilo i da je bacio eksplozivnu napravu u dvorište Božidara Čolevića u Zagoriču branio se ćutanjem u Osnovnom sudu.

On je 2016. godine osuđen i na pet mjeseci za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici.

Ostalih petoro su osuđeni za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju na uslovne zatvorske kazne.

Portal Analitika