Kultura

U ponedjeljak u 19 sati

Književno veče dr Mihaila Zečevića u KIC-u "Budo Tomović"

Književno veče dr Mihaila Zečevića biće održano u ponedjeljak, 5.juna, u Multimedijalnoj sali KIC-a " Budo Tomović", u 19 časova.

Književno veče dr Mihaila Zečevića  u KIC-u "Budo Tomović" Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

Uz autora u programa učestvuju prof.dr Radoje Femić, prof. Radoman Čečović, a stihove će govoriti glumac Pavle Ilić.

Mihailo Zečević je rođen 1968.godine u Podgorici, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Osnovne studije završio je na Odsjeku za srpski jezik i književnost, na Filozofskom fakultetu u Nikšiću.

Postdiplomske studije završio je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Doktorirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu - smjer nauka o književnosti. Piše prozu i poeziju, bavi se književnom kritikom.

Autor je romana “Alesendro“ i “Na tvojoj strani“, zbirke pjesama “Jer su mjesec zvijezde jele ...“, knjige kratkih priča “Magareće basne za XXI vijek“, te knjige “Katalog zlih dana“ i knjiga “Prilozi za teoriju groteske I“ i “Prilozi za teoriju groteske II“. Radio je kao novinar u “Pobjedi“, „Omladinskom pokretu“, bio saradnik “Univerzitetske riječi“, “Prosvjetnog rada“ i mnogih drugih časopisa. Od 1995.godine radi u JU Službeni list Crne Gore u Podgorici kao urednik.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.