Politika

Kaže kako je ključni politički cilj već ostvario

Knežević: Stav o Kosovu neću promijeniti, niti ću zbog funkcije pljunuti na sebe

Da li ću nakon rekonstrukcije ući u Vladu, odlučiću u konsultacijama unutar stranke, poručuje lider Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Knežević: Stav o Kosovu neću promijeniti, niti ću zbog funkcije pljunuti na sebe Foto: SCG
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, koalicija “Za budućnost Crne Gore”, u kojoj je i DNP, za nepunu godinu dobiće tri resora u Vladi i mjesto vicepremijera, a Knežević naglašava da je on ostvario ključni cilj – pobjedu nad bivšim predsjednikom države i Demokratske partije socijalista Milom Đukanovićem.

“Sve drugo je, makar što se mene tiče, manje važno. Postoji koalicioni sporazum koji smo potpisali sa premijerom Milojkom Spajićem i što se partije na čijem sam čelu tiče, biće ispoštovan”, naglašava on za Novosti.

Knežević je kazao kako ostaje dosljedan ideološkim principima, što je Spajiću saopštio i prilikom pregovora o formiranju Vlade.

“Jasno sam mu saopštio da ne pristajem na bilo kakva ideološka prevaspitavanja i savijanje nacionalne kičme. Spreman sam da stavimo moratorijum na sva pitanja koja nas dijele, ali svakako nijesam spreman da zbog bilo koje funkcije pljunem na sebe, svoje pretke i svoje potomke. U tom pravcu, moj stav oko Kosova i Metohije kao sastavnog dijela Srbije nije se promijenio, niti ga bilo ko može promijeniti”, dodao je on.

Portal Analitika