Politika

"Vjerujemo da će se tužilaštvo i ostali nadležni organi brzo oglasiti"

Knežević: Saznati postoji li komunikacija između Medenice i Mugoše

Ono što je u nedjelju objavljeno bilo je više nego dovoljno da se oglase Sudski i Tužilački savjet, poručio je Knežević

Knežević: Saznati postoji li komunikacija između Medenice i Mugoše Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

„Javnost treba da zna da li postoji li još operativnih podataka i prepiski između nekadašnje predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i predsjednice vijeća Višeg suda Suzane Mugoše koja je donijela osuđujuću presudu u predmetu "državni udar"“, kazao je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević.

Knežević je to kazao komentarišući objavljivanje Skaj /Sky/ prepiski između bivšeg pomoćnika direktora policije Petra Lazovića i policijskog službenika Ljuba Milovića, koje se tiču presude u predmetu državni udar.

On je, na konferenciji za novinare, kazao da je prije nekoliko dana jedan od specijalnih državnih tužilaca saopštio da su u SDT-u pročitali svu Skaj prepisku između pripadnika klanova.

“Želim da ih pitam da li su pročitali prepisku Lazovića i Milovića koja počinje na način da je “u Kotoru sve završeno”, što znači da je jedan od njih dvojice sigurno išao kod (Radoja) Zvicera da obezbijedi novac a da nakon toga se saopšti u prepisci da ne postoji limit kako bi Mandiću, Mihailu Čađenoviću i meni bilo presuđeno na Apelacionom sudu”, rekao je Knežević.

On je pitao tužioca koji je saopštio da je pročitao sve Sky prepiske da li je pokrenut predmet protiv Lazovića, Ljuba Milovića i izvjesnog D koji je bio zadužen da kontaktira muža sudije Seke Piletić, koja je bila izvjestilac na apelacionom sudu.

“Smatramo da bi u interesu procesa ali i javnosti dobro bilo da saznamo postoje li još neki operativni podaci, Sky, Vocap /Whatsup/ ili Vajber /Viber/ prepiske između između Medenice i Mugoše koja je donijela prvostepenu presudu, presuđujući nam preko 70 godina zatvora”, rekao je Knežević na konferenciji za medije.

On je naveo da bi bilo značajno pokrenuti istragu kakvo je bilo glasanje na Apelacionom sudu za ukidajuću presudu Mandiću i njemu.

Knežević je pitao da li je svo troje sudija glasalo za ukidanje presude, odnosno da li je iko bio protiv, kao i da li je onaj ko je bio protiv bio predmet “no-limit obrade Milovića i Zvicera”.

“Vjerujemo da će se tužilaštvo i ostali nadležni organi brzo oglasiti jer je ovo još jedan od dokaza kako je montiran državni udar i kako su sve kriminalne i zarobljene strukture u tužilaštvu i sudovima bile zainteresovane Mandić, Mihailo Čađenović, ja i ostali budemo osuđeni na dugododišnje robije”, dodao je Knežević.

On je naveo da, ukoliko u Europolu postoji prepiska Mugoše i Medenice, očekuju da se tužilaštvo oglasi i da kaže ima li u toj prepisci elemenata zloupotrebe služenog položaja.

Kako je Knežević dodao, ono što je u nedjelju objavljeno bilo je više nego dovoljno da se oglase Sudski i Tužilački savjet (TS).

"Podržaćemo svaku inicijativu za izbor novih članova Sudskog savjeta ali i novi izbor članova TS, pošto već dvije godine čekamo da riješe pritužbe koje smo podnijeli vezano upravo za zloupotrebe koje su sprovodili Milivoje Katnić i Saša Čađenović", dodao je Knežević.

On je rekao da je pravo je pitanje da li je Katnić imao Sky komunikaciju koja se juče pojavila u Vijestima.

“Na početku suđenja smo tražili da se odbaci ovakva optužnica. Pitamo postupajućeg tužioca (Jelenu) Protić postoje li novi elementi dovoljni za odbacivanje optužnice protiv nas, a za pokretanje optužnice protiv Milovića, Lazovića, Zvicera i Medenice”, naveo je Knežević.

On je naveo da ne očekuju nikakvu podršku niti empatiju.

“Ali da se osam godina fingira proces protiv nas, onda treba da se saopšti da je Demokratska partija socijalista jednako Demokratski front (DF) i da mi sve to treba da izdržimo”, rekao je Knežević.

Upitan da li imaju saznanja o ulozi Zorana Lazovića, on je odgovorio da su, prema njihovim dosadašnjim informacijama, intenzivno u proces bili uključeni njegov sin Petar Lazović i Ljubo Milović.

“I sumnjamo na Radoja Zvicera. Odgovor na to treba da da Specijalno državno tužilaštvo, pošto je pročitalo svu Skaj prepisku. Tužilaštvo, ako je sve to pročitalo, je trebalo da pozove Mandića, Mihaila Čađenovića i mene kao oštećene da nas sasluša u formiranom predmetu protiv Lazovića, MIlovića i ovog misterioznog D”, rekao je Knežević.

Predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić rekao je da se u nedjelju desio pravosudni zemljotres kao i da se pokazalo da je Demokratski front opoziciona i dosljedna politička organizacija koja se borila da Crna Gora bude demokratska država.

“Nažalost, zakoni nijesu važili jednako za sve, što se vidi iz presudi. Vidjelo se kako su se presude prodavali. Građani ne žele da, kada odu na sud, umjesto pravde glavnu ulogu vrši novac i to novac mafije, koji treba da eliminiše poštene ljude i čitave političke opcije”, kazao je Mandić.

On je rekao da sada dolazi veliko poravnavanje svih stvari, kada javnost mora da bude upoznata sa svim.

“Danas, kada dolazi do velikog suočavanja, kada isplivava na površinu to smeće od našeg pravosuđa na koje može da utiče mafija, klanovi, da kupuju presude i eliminišu političke protivnike, moramo da se zapitamo da li Sudski i Tužilački savjet radi posao onako kako smo mi očekivali, kada smo vjerovali da ćemo kroz njihov izbor dobiti tijela koja će raditi na ozdravljenju pravosuđa u Crnoj Gori”, kazao je Mandić.

On je rekao da u TS postoje njihove predstavke.

“Da se, poslije svega što se desilo i strašnih događaja koji su izvršeni nad DF, ispravi nepravda ali neko želi da zadrži taj kontinuitet vlasti koji je postojao pod autokratskim režimom Mila Đukanovića”, naveo je Knežević.

On je rekao da je čitava crnogorska javnost nedavno pričala o delfinu koji je spašen u posljednjem trenutku na plaži Jaz.

“Danas kada su u pitanu sudbine ljudi, u nedjelju kada je ovo objavljeno, niko se nije oglasio. Oglašavamo se mi danas jer vidimo da se od juče niko nije oglasio”, kazao je Mandić.

On je rekao da se utvrdi mreža u crnogorsko pravosuđu onih koji su spremni da zakucaju na vrata sudija i da ih pitaju “Koliko ste raspoloženi da Vam damo novca da biste dali presudu kakvu želimo”.

“Ovo je važan trenutak za prevrednovanje stvari u Crnoj Gori. Mislim da je ovo jedna od onih tačaka preko koje ne smje da se pređe. Ovdje se može prelomiti da li ćemo imati institucije koje rade u interesu građana”, kazao je Mandić.

Portal Analitika

Komentari (24)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Kotar_neregistrovani
20.11.2023. 18:14

Koliko lazi u njihovom obracanju. Vesna Medenica je u privatnoj poruci, a ne na Skaj aplikaciji, reagovala na odluku suda. Niti ona, niti Mugosa nisu bili na Skaj aplikaciji, ili u kontaktu. Ova novinarka je poznata da se bavi ovakvim konstrukcijama. Treba se prisjetiti da je isto uradila prije par mjeseci, kada je falsifikovala SKAJ prepisku radi slicnog narativa.

2
0
D Durmitor_neregistrovani
20.11.2023. 18:10

Ovo je nevjerovatno. Na stranu to što je.g. Mandic optužen za jedno od najtežih krivičnih djela protiv svoje države - državni udar, što je postupak protiv njega još u toku jer je prvostepena presuda ukinuta i vraćena na ponovni postupak i odlučivanje, g. Mandić je i pored toga izabran za Predsjednika Skupštine Crne Gore, najvećeg organa vlasti. Kad je već tako, odakle pravo sad g. Mandiću, da se miješa u drugi dio vlasti-u sudstvo. Strašno je to kad predsjednik Parlamenta tvrdi da su sudije i tužioci kupljeni. Istu priču ponavlja i njegov saborac za ovo djelo Milan Knežević. Obojica optuženika " zaključuju da su sudije i tužioci kupljeni, jer oni su nevini. Nikakvih dokaza za svoje zaključke i tvrdnje nemaju. Smatram da na ovo treba reagovati Drzavni tužilac Crne Gore, barem On.

1
0
S Suvereni_neregistrovani
20.11.2023. 17:09

Ovo je proizvod kopanja tunela u Titograd...

6
1
C CG1_neregistrovani
20.11.2023. 16:04

Ovako ti je kad budale progovore..pii

11
5
N Nency_neregistrovani
20.11.2023. 15:45

T E R O R I S T I ❗Pitajte Britance 🤗

13
7
V Vrijeme_je_neregistrovani
20.11.2023. 15:44

Da vidimo kako će dad izgledati pravosudje, kad se tužbe i presude, neće moći kupovati, kao za vrijeme kad su pravdu dijelili, Vesna Medenica (koja j... majku četničku), Katnić (poznat po izjavama čim se optuži neko od najkrupnih kriminalaca, da kod njih "nema ni udaljene sumnje", Ranka Čarapić i mnogi drugi.

6
9
n nećeimpomoćniisus_neregistrovani
20.11.2023. 15:55

@Vrijeme_je_neregistrovani Izhledaće kao uvijek. Neće se moći kupovati oslobađajuće presude za kojeg dječaka preko SPC i popa Backovića i Mićovića. I neće se moći slabiti litije sa zrobojkom a ovamo izigravat poštenog sudiju. Nego čimjenice i pravo. I sve u svemu Mandić i Knežević teroristi i saradnici stranih službi će u zatvor kao i svi koji su im pomagali.

11
4
D Denis_neregistrovani
20.11.2023. 15:39

Dosta je bilo, Milo!

10
6
d dolazilisica_neregistrovani
20.11.2023. 15:56

@Denis_neregistrovani Nije Milo Dritan niti Mandić i SPC da šalje pare da kupuje sudije apelacionog.

6
5
Ć Ćalasan_neregistrovani
20.11.2023. 14:56

Inicijatori državnog udara sada se brinu o bezbednosti drževe kojoj su prijetili udarom?! Imali to iđe u svijet. Ovaj polusvijet vlada CG. Užas?!

12
6
S SDTakcijaOslobd_neregistrovani
20.11.2023. 14:39

Bolje da SDT ispita da li je SKY komunikacija uopšte već editovana od strane nekog i ko dostavlja podatke novinarki škaljarskog klana i kako Vijesti glasilo škaljarsko tuške nk narko organizacije čiji je vlasnik išao na ručkove (Miško Perović) sa jednim od oeganizatora te grupe Dakom D. i popom Perovićem takođe pripadnikom organizacije. Takođe je ovo namjeran pokušaj nekog ili čitavog SDT da oslobode optužene za državni udar tajnom akcijom što će takođe učini SDT bilo tačno ili ne jednom organizacijom ravnom bilo kojoj oeganizovanoj grupi kao i jednom trulom fingiranom insistucijom koja to nije bila prije već su je se bojali. Ili je neko ili čitavo SDT podmazano parama.

11
5
P Pppp_neregistrovani
20.11.2023. 14:39

Koja slika za udžbenike Dva pijevca se šire zadovoljno posle podle podvale pijevcima

7
5
M Milojko_neregistrovani
20.11.2023. 14:25

Ovi non stop vrše pritiske na tužilaštvo i sudove.Prevršili su svaku mjeru.Jadan je narod gdje se ovakvi nesto pitaju.

14
6
s sudujetužećioci_neregistrovani
20.11.2023. 14:50

@Milojko_neregistrovani A ove sudije i tužioci smiju samo da b.. žene i đecu i da skupljaju neke lažne poruke drugo nit smiju nit umiju ništa bez da se slikaju i slušaju. a tek sudije ove mlade to je već ....

5
3
Y Yuga_neregistrovani
20.11.2023. 14:09

Dosadili ste i bogu i narodu.Šta briga građane za vaše presice,sklonite se više sa vašim igricama.

14
6
n nmkneregistrovani_neregistrovani
20.11.2023. 13:36

Nijesu bili montirani vasi politicki nastupi na raznim skupovima, prijetnje ratnim drugovima i oruzjem ,neredima po ulicama, cupanjem ozvucenja u skupstini, bacanje ustava pod noge......... Nista vise od navedenog da nijeste skrivili, u sređenoj drzavi debelo bi ste odlezali iza resetaka, kako vas sramota nije gledati ljudima u oci i bezocno lagati ,izmisljati ,prebacati krivicu na druge...... jadan je taj glasac koji vama daje glasove i mogucnost da nam vedrite i oblacite Crnom Gorom , vama i vama slicnima.

26
8
S SINĐA_neregistrovani
20.11.2023. 13:32

OVAJ PIPUN HOĆE SAM SEBI DA VODI ISTRAGU I DA PRESUDI.TI SI BUDALO OSUMNJIČEN KAO TERORISTA!

29
8
P Pipun_neregistrovani
20.11.2023. 13:43

@SINĐA_neregistrovani Sinđo a ti već prešudio i spremaš nam ispraćaj u Spuž đe tamo tebi najviše prija.

9
17
C CG1_neregistrovani
20.11.2023. 16:02

@SINĐA_neregistrovani ne osumnjičen, već prvostepeno osuđen. Potkupili apelacioni..ipak će u Spuž ova četnička ba.ra..

2
6
M Miro_neregistrovani
20.11.2023. 13:15

Veleizdajnici prijete tuzilaštvu i sudstvu. Dokazite im ko je mrčan i ko je smeće . Neprihvatajte da vas desetine časnih iz ovih službi ova dva nepomena sramote , straše i brukaju.

26
8