Politika

Knežević: SNP ni na nebu ni na zemlji

Izvor

-Smatram da su u toj odluci postojali realni osnovi da bez problema i nepotrebnih odugovlačenja već dođe do objedinjavanja svih relevantnih opozicionih potencijala u Crnoj Gori- izjavio je Knežević, objašnjavajući da je predlog odluke povukao u korist nacrta koalicionog sporazuma sa DF-om, koji je na istoj sjednici GO partije podnio njen lider Srđan Milić.

On je naglasio da je „podržavajući Milićev prijedlog ukazivao na njegove nedostatke, koji bi mogli rezultirati nepostizanjem dogovora“.

-Povukao sam predlog odluke o uključenju u front, u želji da time pružimo šansu da se kroz dijalog rukovodstva SNP-a i DF-a ostvari jedinstven opozicioni nastup. Na moje i zadovoljstvo ukupne opozicione Crne Gore došlo je do dijaloga, ali ne i do sporazuma. Tako se SNP u ovom trenutku nalazi ni na nebu ni na zemlji- ne postoji, makar javno, jasan stav o načinu izlaska na izbore, nastavku ili prekidu pregovora sa frontom, a unutar partije se uveliko sprovode aktivnosti za samostalan nastup SNP-a na predstojećim izborima- podvukao je Knežević, dodajući da „ovakva situacija šteti SNP-u i čitavoj opoziciji jer se stvara privid kako je sve jasno, a opet izostaju jasni potezi u pravcu objedinjavanja opozicije“.

Portal Analitika