Politika

Knežević: Nijesam glasao, ulazimo u DF kao dio SNP-a

Izvor

Oba dnevnika tvrde, pozivajući se na neimenovane izvore, da je predsjednik SNP-a Srđan Milić sinoć tokom rasprave indirektno nudio ostavku, navodima da ''ako je on problem, onda to može da se riješi''.

Milan Knežević je istovremeno potvrdio da on i njegovi istomišljenici sinoć nijesu glasali.

- Nijesmo željeli da učestvujemo u glasanju, odnosno u glasanju saopštenja koje je koncipirano tako da je DF u stvari usmjeren protiv SNP-a. Smatram da je u tom saopštenju trebalo pokazati više senzibilnosti, ako ne u dijelu da se dođe do rješenja i dogovora, makar u sticanju međusobnog povjerenja između DF i SNP – kazao je novinarima Milan Knežević.

Dodao je da je, nakon sinoćnje sjednice, „još više ubijeđen“ da su njegovi „stavovi ispravni” i da će u narednom periodu „zajedno sa članovima SNP koji žele ulazak u front intenzivirati pregovore sa DF”.

Na pitanje da li je isključen iz partije, Knežević je odgovorio: „Taman posla. Nemam namjeru da napuštam SNP, jer ni za jedan zarez nijesam odstupio od programskih principa“.

Šef podgoričkog SNP-a Velizar Kaluđerović je rekao novinarima da SNP „nikada nije donijela odluke o isključivanju“.

- A ako neko to, ipak, učini (pristupi DF) a ja vjerujem da neće, onda on sam napušta SNP – rekao je Velizar Kaluđerović.

Portal Analitika