Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Učenici OŠ „Štampar Makarije“ nagrađeni na Međunarodnoj smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih u BiH

"Pokazali da zemlje zapadnog Balkana ne treba da brinu za svoju budućnost"

Učenici OŠ „Štampar Makarije“ nagrađeni na Međunarodnoj smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih u BiH

Članovi Kluba robotike i programiranja JU OŠ „Štampar Makarije“, u saradnji sa Politehnikom CG i Montenegro Robotics, učestvovali su na Međunarodnoj smotri naučno-tehničkog stvaraštva mladih u Banovićima, u Bosni i Hercegovini. Odatle su se vratli sa nekoliko nagrada.

Učenici OŠ „Štampar Makarije“ nagrađeni na Međunarodnoj smotri naučno-tehničkog stvaralaštva mladih u BiH Foto: Klub robotike i programiranja
Portal AnalitikaIzvor

Događaj je okupio oko 450 učenika iz regiona (BiH, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Srbije i i Sjeverne Makedonije) koji su se takmičili u 28 disciplina.

Nagrađeni učenici iz OŠ "Šampar Makarije" su: Mila Leković i Miloš Vidaković (prvo mjesto u disciplini elektronike i telekomunikacije), Višnja Vujović i Una Franović (prvo mjesto u inovacijama), Milica Vidaković i Milica Ćetković (drugoplasirane u agrotehnici)..

„Budući inženjeri, naučnici i vrhunske zanatlije predstavili su svoje ideje i dostignuća iz oblasti nauke i tehnike te pokazali da zemlje zapadnog Balkana ne trebaju da brinu za svoju budućnost“, poručila je nastavnica informatike u toj školi Biljana Krivokapić.

Portal Analitika