Abiznis

"Promašeni projekat prethodne dvije vlade"

Klikovac: Air Montenegro ne doprinosi razvoju turizma i ekonomije u Crnoj Gori

Informacija da nacionalna avio-kompanija Air Montenegro neće letjeti za Frankfurt, Cirih i Pariz, još je jedan podatak koji ukazuje na promašenost ovog projekta koji predstavlja politički plijen dvije prethodne vlade, saopštio je član Glavnog odbora DPS i potpredsjednik Savjeta mladih DPS Crne Gore Andrija Klikovac.

Klikovac: Air Montenegro ne doprinosi razvoju turizma i ekonomije u Crnoj Gori Foto: DPS
Portal AnalitikaIzvor

"S obzirom na to da je riječ o kompaniji koja ima operativan jedan avion, jasno je da ista ne može poslovati rentabilno, te ni ne čudi činjenica da za vrijeme svog postojanja, tokom svega dvije godine, bilježi čak 5 miliona eura gubitka. Ako se neko pita na čiji teret, odgovor je prost - na teret građanki i građana Crne Gore", navodi Klikovac. 

Dalje, kako navodi, nacionalna avio-kompanija u svim zemljama, pa tako i u Crnoj Gori, trebalo bi da bude siguran partner na planu razvoja turizma, koji u našoj državi predstavlja izvor velikih prihoda.

"Umjesto da kreira turističke aranžmane za predstojeći zimski period, kada je neophodno turiste dovesti u našu zemlju, s posebnim osvrtom na zapadno tržište, ona, bez bilo kakve ekonomske analize za crnogorski turizam, obustavlja letove ka Francuskoj, Švajcarskoj i Njemačkoj", ističe u saopštenju. 

Da Air Montenegro nije saveznik Crnoj Gori na polju turizma, kako dodaje, govori i činjenica da kompanija nije partner nijednom crnogorskom hotelu, što je gotovo jedinstven slučaj u svijetu kada je riječ o državnim avio-kompanijama. 

"Ponovo se samo od sebe ukazuje na to da je gašenje Montenegro Airlines-a bio revanšistički potez ekspertskih ekspozitura, te da je Air Montenegro stvoren s namjerom sprovođenja nepotizma, o čemu živo svjedoči i istina da je političko opredjeljenje ključni uslov za stupanje na funkciju u Odbor direktora.

U krajnjem, i više je nego očigledno da kompanija koja već dvije godine posluje u minusu, koja rentira najskuplje prostorije na najekskluzivnijoj lokaciji u Podgorici, koja od javnosti krije ugovore o rentiranju, kao i ugovore o konsaltingu za konsultante, čiji učinak rada je i dalje nepoznat, ne može biti saborac na planu unaprijeđenja turističke ponude Crne Gore, ali i na polju njenog ekonomskog razvoja", zaključuje u saopštenju.Portal Analitika