Svijet

Klark: Putin je gubitnik, on neće dostojanstveno prihvatiti poraz

Britanski vojni analitičar Majkl Klark prokomentarisao je danas rusku operaciju u Ukrajini u intervjuu za Skaj njuz.

Klark: Putin je gubitnik, on neće dostojanstveno prihvatiti poraz Foto: Olga MALTSEVA / AFP
Index.hrIzvor

Klark je rekao da su prije rata u Ukrajini mnogi vjerovali da je ruski predsednik Vladimir Putin lakovjeran i da bi mogao da uspije da stvori kopneni koridor između istočnog regiona Donbasa i poluostrva Krim, koje je Rusija anesirala 2014. godine.

"To bi bilo prilično nepromišljeno, ali mnogi su mislili da je možda dovoljno lud da to pokuša. Ali on je otišao na sve ili ništa, pokušao je da preuzme cijelu zemlju za tri dana. To je bila ideja - smijeniti vladu u Kijevu i završiti sa cjelokupnom operacijom do 8. marta jednostavno preuzmite cijelu zemlju“, ustvrdio je analitičar.

"Realnost je da ako ne uspije sa prvobitnim planom, neće uspjeti uopšte. Ako plan A nije uspio, neće ni plan B, C ili D. To znači da je Putin gubitnik, ali on neće dostojanstveno prihvatiti poraz. To je situacija u kojoj smo. On je sebi postavio nemogući cilj", zaključio je Klark.


Portal Analitika

Komentari (5)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
D Dobar_dan_neregistrovani
02.11.2022. 01:34

I trgovinski rat dobija Evropa protiv te sirotinjske Rusije. Eno cijene prirodnog gasa vrtoglavo padaju. EU zemlje napunile po 95% kapaciteta i više im ne treba, već imaju SVE za CIJELU zimu, a pri tome zauvijek odbacile zavisnost od ruskog gasa. Putin na aparatima. Gdje ćeš u trgovinski rat sa Evropom kad ima 14 puta veću ekonomiju od Rusije?

3
1
E E_viva_vero_montenegro
01.11.2022. 23:37

Nego Što , čekamo nestrpljivo njegov neminovni slom i gubitak a sa tim i ovaj njegov rep u cg koji će biti brzo procesuiran i i suđen u nekom novom Hagu

12
0
P Passion_neregistrovani
02.11.2022. 03:52

E_viva_vero_montenegro : Nego kako! Ali iako Crna Gira NESTAJE, ... ja imam MOJ STAV: E VIVA MONTENEGRO! Nego SHTO!

5
0
U Uzi_neregistrovani
01.11.2022. 22:18

Važi Majkle Klarče🍌

0
9
P Passion_neregistrovani
02.11.2022. 03:50

Uzi: Bzdi jasniji u odgovoru?

3
0