Svijet

Kina će sarađivati sa članovima G77 na otvaranju novog poglavlja u saradnji

Li Si, član Stalnog odbora Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK), rekao je da je Kina spremna da sarađuje sa članovima grupe 77 (G77) kako bi otvorila novo poglavlje u saradnji.

Kina će sarađivati sa članovima G77 na otvaranju novog poglavlja u saradnji Foto: Media Biro
Media BiroIzvor

Li je iznijeo ove primjedbe tokom učešća na samitu Grupe 77 plus Kina u Havani na Kubi kao specijalni predstavnik predsjednika Kine Si Đinpinga.

Li je takođe izrazio spremnost Kine da sarađuje sa članovima G77 na stvaranju globalne zajednice južnih zemalja sa zajedničkom budućnošću i ulasku u novu eru opšteg razvoja.

"Međutim, jednostranost i hegemonizam istovremeno postaju neobuzdani, neke zemlje pribjegavaju praksi kao što su jednostrane sankcije, razdvajanje i kršenje proizvodnih lanaca i lanaca snabdijevanja, što ozbiljno podriva zakonska prava i interese zemalja u razvoju i naš prostor za razvoj“, rekao je Li.

Li je rekao da će Kina nastaviti da održava bliske veze i saradnju sa članovima G77 u cilju optimizacije raspodjele resursa na razvojne ciljeve, produbljivanja saradnje Jug-Jug, obezbijeđivanja efikasne upotrebe Inicijative Pojas i put, Globalne razvojne inicijative i drugih inicijativa, zatvaranja razvojnog jaza i rješavanja problema tokom procesa razvoja.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.