Kik boks reprezentacija osvojila 11 medalja na Svjetskom kupu u Budimpešti

Zlatnim odličjima okitili su se stariji junior Viktor Dukić i Fariz Dacić, te mlađi juniori Jovan Lipovina i Sultan Imeri

Kik boks reprezentacija osvojila 11 medalja na Svjetskom kupu u Budimpešti Foto: Kik boks savez Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Crnogorski kikbokseri sa 11 medalja na Svjetskom kupu u Budimpešti završili učešće.

Kako navode iz Kik boks saveza Crne Gore, na tom takmičenju osvojili su po četiri zlatne i srebrne, te tri bronzane medalje.

Kako dodaju, zlatnim odličjima okitili su se stariji junior Viktor Dukić i Fariz Dacić, te mlađi juniori Jovan Lipovina i Sultan Imeri.

Dukić (LK, +91) je u finalu pobijedio takmičara iz Srbije. Prethodno je bio bolji od predstavnika Bugarske.

Dacić (LK, -57) je obje pobjede ostvario nad kik bokserima iz Mađarske.

Lipovina (LK, -57) je do prvog mjesta stigao sa tri trijumfa. Redom je slavio protiv boraca iz Srbije, Ukrajine i Slovačke.

Imeri (LK, -57) je u prvom kolu savladao Moldavca, potom Izraelca, da bi u meču za zlato bio bolji od druga iz reprezentacije Isaha Tarhaniša.

Takođe, srebrna odličja, osim Tarhaniša izborili su stariji junior Ishak Agović (LK, -75), junior Daris Orahovac (KL, +94) i mlađa juniorka Slađana Božović (K1, -56).

Naš najbolji kik bokser Nemanja Čađenović (LK, -71) ovog puta se morao zadovoljiti bronzanom medaljom, koje su pripale još mlađim juniorima Damiru Agoviću (LK, -71) i Milošu Vojinoviću (LK, -81).

Iz tog saveza su istakli da su dobre nastupe imali seniori Viktor Borozan i Nikola Marinković, te stariji juniori Nikola Jovetić i Ehad Dautović, ali su nadmetanje završili bez medalje.

Na Svjetskom kupu u Budimpešti učestvovalo je oko 2, 300 takmičara iz 50 zemalja.

Portal Analitika