Društvo

Treće po redu

"Kenguri" okićeni medaljama: Na UDG-u održano takmičenje iz matematike

Svečana dodjela medalja najbolje plasiranim učesnicima matematičkog takmičenja za tekuću godinu „Kengur bez granica“ održana je juče u amfiteatru Univerziteta Donja Gorica. 

"Kenguri" okićeni medaljama: Na UDG-u održano takmičenje iz matematike Foto: Univerzitet Donja Gorica
Portal AnalitikaIzvor

„Takmičenje je treći put po redu održano poslednje subote u martu, a okupilo je 1501 takmičara iz skoro svih gradova Crne Gore, od čega se njih 50 okitilo medaljama. Najveći broj takmičara bili su učenici trećeg, četvrtog i petog razreda crnogorskih osnovnih škola“, kazali su iz organizacije Tinker.

Svečanoj proslavi prisustvovali su mentori, kao i predstavnici škola Domaćina , koji su u prethodnom periodu vrijedno radili sa djecom na pripremi i realizaciji takmičenja. Medalje je uručio Nemanja Đurašković, direktor odjeljenja za marketing i komunikacije Crnogorske komercijalne banke.

„Učenici su na Kengur takmičenju predstavljali svoj grad, školu, ali i Crnu Goru, jer su zajedno sa milionima vršnjaka širom svijeta rješavali iste matematičke izazove. NVO Tinker je po treći put ove godine realizovala takmičenje Kengur bez granica i time se pridružila grupi od više od 80 zemalja svijeta koje su aktivni članovi u Svjetskoj asocijaciji Kengur bez granica“, saopštili su.

Jedan od glavnih ciljeva ovog takmičenja, kako navode, je da prikaže matematiku kao lijepu, zabavnu, korisnu, i uzbudljivu nauku. Rešavajući ovakve zadatke, učenici na zabavan način koriste logičko razmišljanje, podstiču radoznalost i razvijaju kognitivne vještine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.