Društvo

„Crna Gora ima manje ljekara po glavi stanovnika od evropskog i regionalnog prosjeka, važno je da im ukažemo poštovanje, a ne da ih obeshrabrujemo“

KCCG: Doktori su tu da vam pomognu, a ne da se brane

Iz Kliničkog centra Crne Gore saopštenon je da stoje uz kolege Hitne pomoći i doktora koji je, dok je nastojao da pomogne pacijentu tokom kućne posjete, napadnut od strane brata i sestre, kako navodi Uprava policije. 

KCCG: Doktori su tu da vam pomognu, a ne da se brane Foto: AntenaM
Portal AnalitikaIzvor

"Ovo nije, nažalost, prvi put, a strahujemo da nije ni posljednji da su doktori izloženi i fizičkoj i verbalnoj agresiji dok su na radnom zadatku", kažu iz KCCG.

Zbog toga, kako navode, još jednom pozivaju sve nadležne ustanove, ali i najširu javnost da se solidarišu sa ljekarima kojima je ključni zadatak spašavanje ljudskih života.

"Crna Gora svakako ima manje ljekara po glavi stanovnika od evropskog i šireg regionalnog prosjeka, zbog čega je važno da im ukažemo poštovanje, a ne da ih obeshrabrujemo da se bave jednim od najzahtjevnijih profesija. Mi smo tu da vam pomognemo, a ne da se branimo", zaključuju u saopštenju. 

 

UP: Uhapšene dvije osobe osumnjičene za napad na ljekara pri pružanju ljekarske pomoći
0
UP: Uhapšene dvije osobe osumnjičene za napad na ljekara…
08.06.2023 14:18

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.