Svijet

Kazahstan o državnoj zajednici sa Rusijom: Ne pada nam na pamet...

Predsjednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev odbacio je mogućnost formiranja državne zajednice Rusije i Kazahstana po uzoru na onu formu koju trenutno imaju Bjelorusija i Rusija.

Kazahstan o državnoj zajednici sa Rusijom: Ne pada nam na pamet... Foto: EPA-EFE
AgencijeIzvor

Na regionalnom samitu, Tokajev je govorio o bliskosti bivših sovjetskih republika te je rekao kako bliskost Bjelorusije i Rusije stvara problem, te je poručio kako o tome želi razgovarati sa Vladimirom Putinom i Aleksandrom Lukašenkom.

"Formula 'dvije zemlje - jedna država' stvara jedinstveni presedan sa političkim, pravnim, vojnim, ekonomskim, monetarnim, kulturnim i humanitarnim prostorom. Sada se čak dijeli i nuklearno oružje", rekao je Tokajev.

Povodom približavanja bivših sovjetskih republika oglasio se i portparol kazahstanskog predsjednika koji je poručio kako Kazahstan ne želi stvaranje bilo kakve slične državne zajednice sa Rusijom.

"Kazahstan nema namjeru da formira državnu zajednicu ili da se pridruži državnoj zajednici", rekao je.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.