Društvo

Direktor podgoričkog Doma zdravlja apeluje

Kavarić: Djeca da budu kući, a ne na igralištima

– Djeca svih uzrasta treba da budu kući, a ne na igralištima – poručio je direktor Doma zdravlja Podgorica, Nebojša Kavarić.

Kavarić: Djeca da budu kući, a ne na igralištima Foto: Foto: Pobjeda/M. Babović
Izvor

– Prekid je obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama, u trajanju od najmanje 15 dana. To su i okupljanja djece na dječjim igralištima! Djeca svih uzrasta treba da budu kući – napisao je Kavarić na svom Fejsbuk nalogu.

On je apelova na sve građane da samoinicijativno posjećuju samo apoteke i objekte s prehrambenim i kućnim potrepštinama.

– Za sve ostale objekte i okupljanja u njima, za šta god treba da služe, nije ni vrijeme ni mjesto! Odložize sve i ostanite kući – poručio je Kavarić.

Dodao je da je juče, tokom dežurstvu, u Dom zdravlja Podgorica ušlo skoro 80 odsto manje građana od uobičajenog broja.

– Popodne i večeras na ulazu u Podgoricu, poznati restoran za proslave. Više stotina vozila i vjerovatno svečanost koja traje. Primjećujem iz vozila mnoštvo razdraganih gostiju i puno djece među njima, koja ulaze i izlaze iz objekta. Nemam nikakav komentar. Poželio sam i njima i nama svu sreću. S ovakvim ponašanjem, trebaće nam. U svakom smislu – zaključio je Kavarić.

Portal Analitika