Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Katić: Ukoliko se nastavi trend povećanja broja oboljelih u Herceg Novom, nećemo brzo riješiti problem

Katić: Ukoliko se nastavi trend povećanja broja oboljelih u Herceg Novom, nećemo brzo riješiti problem

Na dnevnom nivou, broj zaraženih u Herceg Novom drži se na konstantni od 20-35 zaraženih koronavirusom. Međutim, nije to jedini problem u tom gradu. Kako kaže predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić, ljekari i medicinsko osoblje Doma zdravlja su takođe zaraženi virusom COVID-19, a u Meljinama funkcioniše samo jedan ljekar na Internom odeljenju.

Katić: Ukoliko se nastavi trend povećanja broja oboljelih u Herceg Novom, nećemo brzo riješiti problem Foto: Mediabiro.tv
Mediabiro.tvIzvor

"Ukoliko se nastavi ovakav trend povećanja broja oboljelih i sa ovakvim problemom koji imamo u bolnicama, zdravstvenim ustanovama i sa samim kadrom, nećemo moći brzo riješiti problem. Bojim se da zdravstveni radnici neće svima moći pružiti potrebnu pomoć. Zato je najvažnije da budemo svjesni odgovornosti", kazao je Katić. "U tom smislu, uputio sam apel Ministarstvu zdravlja da se, na neki način, iznađe rješenje kako bi se prevazišao ovaj problem".

Predsjednik hercegnovske Opštine očekuje da će, u toku dana, napraviti pomake kada je u pitanju potpuno stavljanje u funkciju bolnice u Meljinama.

"Mislim da će se, na neki način, prevazići taj problem s obzirom na to da će se jedan ljekar premjestiti, na određeno vrijeme, u bolnici Meljine kako bi se, na taj način prevazišla, odnosno premostila trenutna situacija".

Veliki problem u borbi protiv koronavirusa je, po Katićevom mišljenju, nedisciplina velikog broja građana. Zbog toga je, kako je kazao, došlo do povećanja broja zaraženih.

"Primijećeno je, u poslednje vrijeme, da se ne poštuju mjere u onoj mjeri u kojoj je propisano. S druge strane, sama nedisciplina čak i onih kojima je uspostaljena dijagnoza da su COVID-pozitivni, jer, na neki način, nisu poštovali mjere smaoizolacije", poručio je predsjednik Opštine.

Policija i inspekcijski organi će pojačati mjere nadzora u Herceg Novom.

"Da se ljudi ne bi ponovo opustili, kao što su se opuštali poslednjih mjesec dana kada je došlo do povećanja broja zaraženih. Tako da, u tom kontekstu, narednih nas dana očekuju restriktivnije mjere i kažnjavanja", najavio je Katić.

Predsjednik Opštine Hrceg Novi pozvao je građane da se pridržavaju mjera "kako bi crnogorskom zdravstvenom sistemu bilo olakšano djelovanje".

Portal Analitika