Svijet

Kasparov: Tjera li NATO Putinovu vojsku na silovanja i etničko čišćenje?

Geri Kasparov bivši svjetski prvak u šahu i žestoki kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina, osvrnuo se na ruske napade na ukrajinsku energetsku infrastrukturu.

Kasparov: Tjera li NATO Putinovu vojsku na silovanja i etničko čišćenje? Foto: N1
Portal AnalitikaIzvor

"Ukrajina napada vojne mete kako bi obranila svoju zemlju i ljude od okupatora koji čine ratne zločine. Rusija gađa energetske sistemee, opskrbu hranom i civile. Može li biti jasnije razlike i slike koja prikazuje kako izgleda zlo?" zapitao se Kasparov.

Kako dodaje čak i oni ''patetični koji pokušavaju izjednačiti dvije strane Putinove ničim isprovocirane invazije nemaju odgovora''.

''Tjeraju li NATO ili Amerika Putinove snage na silovanja i etničko čišćenje? Na bombardiranje trafostanica i plinovoda? Na izgladnjivanje milijuna u Africi i Aziji? I to ne kao kolateralnu štetu, nego namjerno", objavio je bivši šahovski prvak.

Kasparov ističe da je nevjerovatno da još uvijek postoje ljudi koji kažu da bi se Ukrajina i savetznici trebali predati ruskoj okupaciji i genocidu.

"agraditi Putinove ratne zločine i potaknuti ga na još, baš kao što se uvijek događalo ranije. Ne. Posljednjih osam mjeseci slušali smo zapadne lidere kako se izvinjavaju što su ignorirali Putinove prijetnje, za podilaženje koje je direktno dovelo do ovog rata. I to po kakvoj cijeni za Ukrajinu, kakvu cijenu u životima i novcu. A opet, neki žele ponoviti tu grešku", objavio je Kasparov.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.