Rukomet

Ugostio CG reprezentativce

Kapisoda poželio uspjeh Jovetiću i Saviću u Ligi nacija

Fudbalski reprezentativci Crne Gore Stevan Jovetić i Stefan Savić posjetili su Rukometni savez Crne Gore, gdje ih je ugostio predsjednik Petar Kapisoda.

Kapisoda poželio uspjeh Jovetiću i Saviću u Ligi nacija Foto: Foto: RSCG
Portal AnalitikaIzvor

Posjeta proslavljenih fudbalera bila je prilika da ih Kapisoda upozna sa dosadašnjim aktivnostima i rezultatima nakon preuzimanja funkcije prvog čovjeka „crnogorske kuće rukometa“ u januaru prošle godine, te planovima za naredni period, koji će u najvećoj mjeri zavisiti od epidemiološke situacije u Crnoj Gori i Evropi.

Kapisoda je Jovetiću i Saviću poželio uspjeh u predstojećim mečevima protiv Kipra i Luksemburga u okviru C Lige nacija, te u nastavku klupske sezone u dresu Monaka, odnosno madridskog Atletika.

- Prije svega to su naši iskreni prijatelji i veliki navijači, koji su od kada sam na čelu Saveza, mnogo puta pokazali da znaju da cijene rezultate koje naše rukometašice i rukometaši ostvaruju na međunarodnoj sceni. Njihova podrška nije izostala nijednog trenutka, a mi sportisti, znamo koliko je dragocjeno kada ona dolazi od kolega koji takođe, pronose slavu naše države širom Evrope i svijeta. Ova posjeta prilika je da se osvrnemo na dosadašnje rezultate novog rukovodstva Saveza, brojne odlične rezultate koje su ostvarile naše reprezentativne selekcije u proteklom periodu, ali i da iznesemo zajedničko očekivanje da će se situacija u sportu ubrzo normalizovati i da ćemo biti u prilici da se radujemo novim uspjesima onih koji ponosno nose dres sa državnim grbom –kazao je Kapisoda.

Jovetić je istakao da je zajedno sa saigračem iz nacionalnog tima iskoristio slobodno vrijeme tokom reprezentativnog okupljanja za posjetu Savezu, na čelu sa predsjednikom Kapisodom.

- Ovo je i prijateljska posjeta, a ne samo susret sa sportistom koji je nakon uspješne igračke karijere, nastavio jednako uspješnu sportsku priču kao čelnik Saveza koji se može pohvaliti sjajnim rezultatima u proteklom periodu. Mi sportisti znamo koliko je važna podrška onih za koje je reprezentacija - svetinja. Zato je podrška koju mi dajemo rukometnim reprezentativnim selekcijama, kao i ona koju dobijamo od rukometašica i rukometaša, nešto što se posebno cijeni i što je bio vjetar u leđa za sve nastupe na međunarodnoj sceni. Uvjeren sam da će tako biti i u narednom periodu! –kazao je Jovetić.

Dostojno reprezentovanje Crne Gore na međunarodnoj sceni je cilj svih koji nose dres sa državnim grbom, zbog čega je uvijek lijepo biti u društvu proslavljenih sportista, istakao je Savić.

- Zadovoljstvo zbog posjete Rukometnom savezu Crne Gore je tim prije veće kada znamo da je na njegovom čelu proslavljeni sportista, jer mi igrači znamo koliko je važno kada rukovodioci razumiju naše potrebe i pokazuju spremnost da nam obezbijede najbolje moguće uslove za rad. Rezultati koje su reprezentativne selekcije ostvarile u proteklom periodu, najbolja su potvrda ovih navoda. Vjerujem da će se istim putem nastaviti i u narednom periodu, a mi ćemo kao i do sada biti veliki navijači reprezentativnih selekcija, jer nas sve okuplja ljubav prema dresu sa državnim grbom i ponos kada čujemo našu himnu na terenima širom Evrope –kazao je Savić.

Fudbalska reprezentacija danas putuje za Kipar koji je prvi protivnik u C Ligi nacija, a Jovetić i Savić očekuju dobar rezultat u subotnjem duelu, koji bi bio lijepa uvertira pred meč protiv Luksemburga koji je na programu 8. septembra.

Portal Analitika