Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Kankaraš: Bivša vlast oprobanom metodom Udbe pokušava da podigne međunacionalne i vjerske tenzije u Nikšiću

Iz koalicije Za budućnost Nikšića osudili ispisivanje grafita mržnje na zidu oko Hadži-Ismailove džamije

Kankaraš: Bivša vlast oprobanom metodom Udbe pokušava da podigne međunacionalne i vjerske tenzije u Nikšiću

Pozivajući na mir, toleranciju i bratsku slogu, koalicija Za budućnost Nikšića osudika je, kako su naveli, akt provokacije i pisanja grafita na zidu džamije u tom gradu.

Kankaraš: Bivša vlast oprobanom metodom Udbe pokušava da podigne međunacionalne i vjerske tenzije u Nikšiću Foto: Foto: Za budučnost Nikšića
Portal AnalitikaIzvor

„Očigledno s namjerom, smišljeno i podmuklo, ovakvi napadi na pripadnike islamske vjeroispovijesti, sakralni i kulturno-istorijski objekat, daju nam za pravo da zaključimo iz čije kuhinje se šalju gnusne poruke. Bivša vlast na državnom nivou ne miri se s gubitkom fotelja i privilegija, pa sada, na ʼoriginalanʼ način, preko svojih usijanih glava, a možda i za neki sitan novac, već odavno oprobanom metodom stare Udbe pokušava da podigne međunacionalne i vjerske tenzije u Nikšiću i Crnoj Gori. Udaraju tamo gdje najviše boli, u svetinju“, navodi potpredsjednik nikšićkog odbora Socijalističke narodne partije (SNP), Aleksa Kankaraš.

Ona kaže da koalicija Za budućnost Nikšića zbog toga šalje „jasnu poruku našoj braći islamske vjeroispovijesti, ali i počiniteljima ovog djela – da ćemo štititi džamije kao crkve što smo branili, nećemo dati svetinje“.

„Poručujemo takođe našim dragim sugrađanima, da ne nasijedaju na ovakve provokacije nesavjesnih pojedinaca i sada već odlazeće vlasti na lokalnom nivou. Dolazi novo vrijeme mirenja ljudi na našim prostorima, prije svega u Crnoj Gori, i to definitivno DPS mora da shvati. Ako to shvati prije, to će biti bolje za njih“, naglašava Kankaraš.

Očigledno su ovo, prema njegovim riječima, posljednji pokušaji odlazeće ideologije da zavadi svoje građane.

„Nećemo dozvoliti da nas više svađaju, da šikaniraju nekoga zbog nacionalne, vjerske ili partijske pripadnosti. Naši sugrađani, braća i sestre islamske vjeroispovijesti, imaju punu moralnu podršku koalicije Za budućnost Nikšića, našeg članstva i rukovodećih kadrova. Pozivamo nadležne institucije da što prije pronađu i procesuiraju izgrednike. Brat je mio, ma koje vjere bio!“, poručuje Kankaraš.

Portal Analitika