Društvo

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore

Kampanjom #JaSamJaMogu obilježen Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti

Studenti Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore - MoMSIC zajedno sa Medicinskim fakultetom Univerziteta Crne Gore, Kliničkim centrom Crne Gore, a sve uz podršku kompanije Hofman La Roche pokrenuli su kampanju za prevenciju onkoloških oboljenja pod nazivom #JaSamJaMogu.

Portal AnalitikaIzvor

U oviru ove kampanje obilježili su i 15. februar - Međunarodni dan djece oboljele od malignih bolesti, u saradnji sa Institutom za javno zdravlje Crne Gore i Glavnim gradom Podgorica, te skrenuli pažnju građana na ovaj problem.

Maligne bolesti su jedan od značajnijih globalnih javno zdravstvenih problema današnjice, a želja studenata u ovoj kampanji je bila iskazati potrebu za ulaganjem zajedničkih napora društva i prioritetnosti rješavanja ovog zdravstvenog problema kod djece.

Studenti su razgovarali sa građanima i dijelili edukativni materijal u tržnom centru Delta City, a zgrada Instituta za javno zdravlje Crne Gore i most Milenijum simbolično su bili obasjani zlatnom bojom.

"Iskustva su pokazala da su djeca koja koračauju putem borbe protiv raka, baš kao i zlato koje prolazi proces obrade i topljenja, postaju jača i snažnija", poručili su iz ove organizacije.

Nastavak kampanje predviđen je organizovanjem onlajn predavanja na ovu temu.

Portal Analitika