Svijet

Kamerun: Oslobođeno oko 30 žena koje su oteli separatisti

Oko 30 žena koje su 20. maja oteli pobunjenici u zapadnom dijelu Kameruna gdje su u toku sukobi između separatista i snaga bezbjednosti, oslobođeno je, saopštili su danas izvori bliski kamerunskim vlastima.

Kamerun: Oslobođeno oko 30 žena koje su oteli separatisti Foto: EPA-EFE/LEGNAN KOULA
Beta/AFPIzvor

Otmičari su oslobodili žene u utorak poslije tri dana zatočeništva, izjavio je zvaničnik ministarstva za komunikacije Denis Omgba.

Te žene su 20. maja kidnapovali „naoružani teroristi“ u jednom selu na sjeverozapadu zemlje, a one su dan ranije učestvovale u demonstracijama protiv poreza koji zahtijevaju separatistički pobunjenici, saopštile su lokalne vlasti.

Vlasti koriste reč „teroristi“ za označavanje naoružanih pobunjenika koji traže nezavisnost sjeverozapadnih i jugozapadnih regiona, naseljenih uglavnom manjinom koja govori engleski jezik. U Kamerunu se pretežno govori francuski.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.