Marketing

KAKO BITI IZBOR POTROŠAČA 24/7

KAKO BITI IZBOR POTROŠAČA 24/7 Foto: Coca Cola HBC Crna Gora
Coca Cola HBC Crna GoraIzvor

Živimo u svijetu stalnih promjena, u kojem je već odavno nova krilatica da je „promjena jedina konstanta“.

Ove promjene izraženije su u nekim industrijama u odnosu na druge, a među takvim je i industrija robe široke potrošnje. Globalizacija je kreirala najzahtjevnijeg potrošača u istoriji a pred kompanije postavila težak zadatak – da očuva postojeće potrošače i pridobije nove.

A kako to rade najveći među njima? Evo kako kompanija Coca-Cola HBC, koja posluje i u našoj zemlji, odgovara na izazove novog vremena i zahtjevnijih potrošača i uspijeva da bude izbor potrošača 24 sata, 7 dana u sedmici.

1. Razumijevanje potrošača

Potrošač se mijenja jer se mijenjaju njegov životni stil, navike, očekivanja. Coca-Cola HBC prati i razumije ove promjene i pruža odgovor na drugačije potrebe svojih potrošača. Primjera radi, za one koji žele omiljeno osvježavajuće piće ali sa manje kalorija i šećera, tu je Coca-Cola Zero.

2. Spremnost na inovacije i promjenu

Promjena je ključna riječ i pogonska snaga za rast ove kompanije. Kompanija je posvećena širenju portfolija u skladu sa željama i životnim stilovima potrošača, a sve to radi se uz odgovoran pristup marketingu i davanje informacija o sastavu proizvoda, na čemu se dodatno gradi odnos povjerenja sa potrošačima. A ako govorimo o inovacijama – sigurno će mnogi među vama pomisliti na jednu od novijih, Coca-Cola Zero Limun, koja je u 2019. godini oduševila potrošače širom svijeta. Kompanija sve inovacije uvodi uz savjetovanje i saradnju sa njihovim najvrijednijim partnerima - kupcima.

3. Kvalitetan i bezbjedan proizvod

Sve proizvode kompanije Coca-Cola HBC odlikuje neupitan kvalitet, a kad je riječ o bezbjednosti hrane poštuju ne samo zakonske propise pojedinačnih zemalja, već i mnoga kompanijska pravila i propise, koji su nerijetko i stroži u odnosu na nacionalne.

4. Sveobuhvatan portfolio

Od kompanije koju smo prepoznavali najčešće po brendovima Coca‑Cola, Coca‑Cola Zero, Fanta i Sprite do kompanije koja ima napitke za različite prilike i doba dana, kao i konditore! Portfolio kompanije Coca-Cola HBC Crna Gora čine još i: negazirana pića, voćni sokovi i voćni napici (neXt, JOY), ledeni čaj (Fuze Tea), energetska pića (Ultra Energy), Rosa voda, ali i poznati svjetski brendovi alkoholnih pića Campari, Aperol, Botanist džin, Brugal rum, Metaxa i Macallan Scotch viski. Od 2019. godine, akvizicijom kompanije Bambi, portfolio je obogaćen svima nama dobro poznatim Bambi proizvodima.

5. Izuzetan tim ljudi

Ljudi su snaga svake kompanije. Spremnost na učenje i usavršavanje, na pružanje izuzetnog iskustva kupcima i krajnjim potrošačima, ono su što odlikuje zaposlene u ovoj kompaniji i doprinosi uspjehu i rastu poslovanja.

Portal Analitika