Abiznis

Vijek i po strasti prema kafi, tradiciji i ljubavi

Kafa poznatog italijanskog brenda dostupna i u Crnoj Gori

Čuveni italijanski brend Caffè Vergnano, koji je od nedavno dostupan i na tržištu Crne Gore, proslavio je 140 godina postojanja. Najavljujući nove investicije i otvaranje treće proizvodne jedinice, ovaj porodični biznis podsjetio je na svoje početke i na strast prema kafi, koja je upravo bila i ostala tajni sastojak njihovog uspjeha.

Kafa poznatog italijanskog brenda dostupna i u Crnoj Gori Foto: PA
Portal AnalitikaIzvor

„Mi smo „stari“, ali se nikad nismo osjećali ovako mladim. Imamo mnogo ideja, pozitivne energije, izvrsnih partnera, ali, što je najbitnije, mnogo prijatelja koji svakog dana potvrđuju svoju ljubav prema našoj porodici i našem brendu. Ovo će biti godina slavlja i nezaboravnih trenutaka, jer će biti mnogo stvari inspirisanih vrijednostima u koje vjerujemo u ovih 140 godina, osjećanjima koja ispunjavaju naše snove i čine da se oni ostvaruju,“ kazala je Carolina Vergnano, generalna direktorka Caffè Vergnano, koja je inače prva žena na čelu ove kompanije.

U domu kompanije, Valfeneri, nedaleko od Torina, jubilej je proslavljen uz prisustvo brojnih prijatelja, medija, klijenata i distributera iz cijelog svijeta, među kojima su bili i predstavnici Coca-Cola HBC Srbija. Zahvaljujući strateškom partnerstvu sa kompanijom Coca-Cola HBC uspostavljenom 2021. godine, u orginalnom ukusu Caffè Vergnano mogu uživati i potrošači na svim tržištima van Italije, na kojima kompanija posluje, uključujući i naše tržište.

„Caffè Vergnano nije samo jedna od najstarijih italijanskih pržionica kafe, već je svakako i jedna od najprestižnijih. Već 140 godina Vergnano donosi arome iz cijelog svijeta u šoljicu kafe, kreirajući ritual autentičnog italijanskog espressa. Ponosni smo što kroz strateško partnerstvo sa Caffè Vergnano, našim potrošačima u bogatom 24/7 portofoliju nudimo i ovu autentičnu italijansku kafu, prepoznatu širom svijeta po svom kvalitetu“, rekao je Branko Vučković, direktor sektora za alkoholna pića i kafu u Coca-Cola HBC Srbija i Crna Gora.

Caffè Vergnano od nedavno je dostupna i u Crnoj Gori, a za sada se može naći u 10-ak izabranih kafea i barova.

O Vergnano kafi:

Jedinstveni osjećaj ispijanja espresa iz jedne od najstarijih pržionica kafe u Italiji, proističe iz pažljivog odabira kafe. Najfinija zrna najboljih proizvođača se biraju i kupuju direktno na mjestima porijekla, a savršenstvo se postiže kontrolom svake serije. Pažljiv izbor sirovina i sporo, tradicionalno prženje, su polazna osnova za stvaranje blendova u kojima uživaju svi istinski ljubitelji vrhunske espresso šoljice.

Brend koji je davne 1882. godine kreirao djeda sadašnjih vlasnika, Domenico Vergnano, zahvaljujući jedinstvenom kvalitetu prelazio je granice zemalja i danas je dostupan u preko 90 zemalja, a mješavine ove izuzetne kafe mogu se naći u maloprodajim lancima, najboljim kafeima i oko 180 prodavnica Caffé Vergnano širom svijeta.


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.