Zanimljivosti

Kritičari tvrde da će ova taktika samo zbuniti vozače

Kad saobraćajni znakovi nisu dovoljni: Neobičnom metodom usporavaju saobraćaj

Malo francusko selo po imenu Bone, na neobičan način pokušava da se stane na kraj vozačima koji voze prebrzo.

Kad saobraćajni znakovi nisu dovoljni: Neobičnom metodom usporavaju saobraćaj Foto: Twitter
Portal AnalitikaIzvor

Vlasti u Boneu došle su na ideju da rizične ulice iscrtaju velikim brojem krivih linija, koja čini da liče na "tanjir špageta".

Cilj je, naravno, da vozači uspore i da se na taj način kontroliše saobraćaj, ali kritičari tvrde da će ova taktika samo zbuniti vozače.

Kroz ovo selo prolaze tri glavne saobraćajnice - na jednoj od raskrsnica, stanovnici su se žalili, vozači često voze dvostruko brže nego što bi trebalo, a saobraćajni znakovi im baš i ne znače mnogo.

Zbog toga su ove linije iscrtane. Za cijeli proces je izdvojeno 5.000 eura, a dizajnirane su tako da ne klizaju, kako ne bi ugrozile vozače ili bicikliste, prenosi B92. 

Da linije daju neke rezultate, svedoči to što je jedan vozač rekao za francuski TFI da je, kada je ih je video, bio primoran da uspori kako bi utvrdio koje su prave.

Međutim, tu je i druga strana medalje: drugi vozač je izjavio da, jednom kada se na ove linije naviknete, uopšte ne usporavaju saobraćaj.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.