Region

Kacin: Nije realno da Srbija dobije pregovore do kraja godine

Izvor

Kacin je, gostujući u vijestima TV B92 , rekao da je sistemska korupcija "rak-rana" u Srbiji i da će samo ozbiljno hvatanje u koštac s tim problemom poboljšati imidž zemlje i privući strana ulaganja.

"Pravna država nije efikasna, svojina nije zaštićena u Srbiji," rekao je Kacin.

Govoreći o datumu za početak pregovora za ulazak Srbije u EU, Kacin je naveo da je skoro septembar, da su do kraja godine ostala još tri mjeseca i da nije realno da Srbija dobije datum za početak pregovora u tom periodu.

"To je realno postići sledeće godine", rekao je Kacin, dodajući da će Evropska komisija u oktobru dati izvještaj o napretku Srbije.

Nema političara u Srbiji koji nije svjestan sistemske korupcije i da tu treba napraviti pomake, kazao je on. Kacin je rekao da je na osnovu razgovora koje je imao u toku svoje posjete Beogradu stekao utisak da su političari posvećeni da se tu napravi proboj i što bi popravilo imidž Srbije.

On kaže da je do sada samo čuo izjave, ali da mu se čini da je nova koalicija "spremna napraviti konkretne korake". "Ali, doći ću ponovo i vidjeću koliko toga će se do tada implementirati i na osnovu rezultata napraviti procjenu da li je to tako".

Portal Analitika