Politika

Kacin: Crna Gora primjer regionu

Izvor

Marković je upoznao Kacina sa aktivnostima na planu ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24, posebno se osvrnuvši na analizu racionalizacije sudske mreže i izmjene krivičnog zakonodavstva u cilju što efikasnije borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na sastanku je bilo riječi i o uspješnosti skrininga za pomenuta poglavlja koji je ranije ove godine održan u Briselu, a o čemu se izvještaj EK očekuje u narednom periodu. S tim u vezi, zajednički je konstatovano da demografski mala zemlja ipak ima dovoljno kadrovskog potencijala da ovako zahtjevan proces otpočne na temeljan način, ali i pomenut značaj konstantnih daljih obuka i usavršavanja.

Zaključeno je da je uspjeh Crne Gore ujedno i uspjeh politike proširenja Evropske unije, i generator progresa za ostale države u regionu.

Odluka Liberalne partije o sklapanju koalicionog sporazuma sa Demokratskom partijom socijalista još više će približiti Crnu Goru Evropskoj uniji, ocijenio je lider liberala Andrija Popović u razgovoru sa specijalnim izvjestiocem Evropskog parlamenta za Balkan Jelkom Kacinom.

Kako je saopšteno iz LP, Popović je sinoć u Budvi razgovarao sa Kacinom, predsjedavajućim Alianse liberala i demokrata za Evropu (ALDE). Zaključeno da je veoma važno da crnogorski liberali učestvuju u započetom pregovaračkom procesu Crne Gore sa EU, jer bi mu to dalo novi kvalitet. Kacin će, kako je saopšteno, sjutra prisustvovati zajedničkoj sjednici Predsjedničkog Kolegijuma i Savjeta LP. (Mina, TVCG)

Portal Analitika